349 milions d'euros invertits en filantropia a Catalunya

La major part de donacions, 175 MEUR, provenen de socis i donants individuals, seguits d'empreses i institucions

L'any passat es van invertir a Catalunya més de 349 milions d'euros en filantropia, segons ha afirmat aquest dilluns el CEO -conseller delegat- de Zohar Consultoria & Màrqueting Social i president d'Entropia, Ricard Valls, durant les jornades sobre la nova filantropia. Valls ha donat a conèixer aquestes dades durant la seva participació en la cloenda del cicle de conferències sobre nova filantropia, organitzada per l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Iválua).

La major part d'aquestes donacions, 175 milions d'euros, provenen de socis i donants individuals, seguits de les aportacions d'empreses i fundacions, que sumen un total de 55 milions d'euros, i la resta corresponen a altres inversors com obres socials, llegats o el micromecenatge.

L'acte institucional, organitzat al Palau Macaya de l'Obra Social La Caixa a Barcelona, ha comptat amb un debat sobre les entitats del sector públic i privat que constitueixen les xarxes filantròpiques de Catalunya.

En relació amb el debat dut a terme, Iválua ha reunit en aquest últim diàleg diferents experts que han explicat tres models filantròpics d'èxit aplicats a Catalunya amb la finalitat d'analitzar l'activitat d'aquesta pràctica en aquesta comunitat i dibuixar així un mapa de les necessitats socials del món actual. Els casos d'èxit explicats han estat tres projectes de micromecenatge i filantropia en diferents sectors públics, sanitari, educatiu i mediambiental. 

Avui et destaquem
El més llegit