45,5 MEUR a autònoms, microempreses i cooperatives per al manteniment de l'ocupació

El programa 'Ocupació+Transformació' d'Empresa i Treball dotarà amb 5.000 euros les empreses amb entre una i cinc persones assalariades

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una atenció als mitjans |ACN El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una atenció als mitjans |ACN

El Departament d'Empresa i Treball destinarà 45,5 milions d'euros a autònoms, microempreses i cooperatives en el marc del programa Ocupació+Transformació, que porta per objectiu el manteniment de l'ocupació durant sis mesos i la realització d'una formació per facilitar la transició verda i digital. Concretament, l'ajut anunciat pel titular del departament, Roger Torrent, en el Consell del Treball Autònom de Catalunya dotarà amb 5.000 euros els sol·licitants que tinguin entre una i cinc persones assalariades. El Govern obrirà una primera convocatòria per accedir a l'ajut la primera quinzena del pròxim mes de juliol, a la que hi destinarà 38,5 milions d'euros. A partir del 2023, es farà una segona convocatòria amb els set milions d'euros restants.

Fonts de la conselleria han explicat que els ajuts s'adjudicaran prioritzant les empreses amb un major nombre de treballadors, i no en funció de l'ordre de sol·licitud. Les condicions per poder accedir a aquests 5.000 euros són dues: que els autònoms, microempreses i cooperatives beneficiades mantinguin els llocs de treball durant sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció, i que duguin a terme, en el mateix termini, una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat cap a l'economia verda o digital.

El conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha destacat que es tracta del programa d'ajuts directes "més gran" dirigit a treballadores autònomes i microempreses fet des del Departament en els últims anys.

Avui et destaquem
El més llegit