El 60% dels autònoms ha apujat preus per la inflació

L'ATA adverteix que el repunt de l'IPC els últims mesos està "posant en risc" la continuïtat de molts autònoms

Més del 85% dels autònoms cotitza per la base mínima | iStock Més del 85% dels autònoms cotitza per la base mínima | iStock

El 57,3% dels autònoms s'han vist obligats a apujar els preus dels seus productes o activitats per l'escalada de la inflació, tot i que un 39,8% encara no ho han fet. Tot i això, sis de cada deu preveu fer-ho de mantenir-se l'actual ritme d'inflació, segons el XV Baròmetre d'ATA, realitzat a partir de més de 1.000 entrevistes a treballadors per compte propi entre els dies 19 a 22 d'aquest mes.

L'organització adverteix que el repunt de l'IPC els últims mesos està "posant en risc" la continuïtat de molts autònoms, que ja es troben en una situació delicada. De fet, gairebé 9 de cada 10 autònoms afirmen que aquest any han patit un increment de les despeses.

Més info: L'Estat espanyol, quart país de la UE amb més autònoms en risc de pobresa

Entre els principals problemes que estan afrontant, els autònoms assenyalen els costos energètics i de primeres matèries, els impostos o la inflació. Només l'activitat d'un de cada quatre autònoms s'ha mantingut igual que abans de la covid-19 i un altre percentatge similar assegura que la seva activitat ha augmentat el 2022.

Més informació
El Congrés aprova el nou sistema de cotització dels autònoms
Els autònoms alcen la veu i denuncien els "greuges" que pateixen
Avui et destaquem
El més llegit