Més de 7.000 persones trepitgen els salons del Bizbarcelona

La primera fira que torna després de la pandèmia ha congregat 4.512 usuaris en les emissions en 'streaming'

Un total de 7.123 persones han visitat el saló Bizbarcelona, mascareta inclosa | Bizbarcelona Un total de 7.123 persones han visitat el saló Bizbarcelona, mascareta inclosa | Bizbarcelona

Bizbarcelona ha estat la primera fira que ha tornat de forma semipresencial al recinte de Montjuïc. Un retorn que ha aplegat a més d'11.000 visitants, 7.123 presencials als espais de Fira Barcelona i 4.512 a través de la plataforma d'streaming Barcelona Live!, creada pel saló. Una primera fira promoguda des de les institucions com l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. En les 128 conferències amb la intervenció de 253 ponents, els temes amb més seguiment han estat relacionats amb el finançament, la creació empresarial, les startups, la retenció del talent i les oportunitats laborals, a més de les noves tendències tecnològiques, econòmiques i socials

Tornar al recinte de Fira de Barcelona, tornar al contacte entre empreses, tornar a les conferències, tornar a activar-se després d'aquests mesos de letargia obligada és en si un èxit. Així mateix ho consideren els organitzadors, que han valorat molt positivament la gran acollida que ha tingut el Bizbarcelona. "Barcelona és de nou pionera a explicar i a demostrar al món que és possible organitzar fires en temps de pandèmia amb totes les mesures i protocols de seguretat necessaris" ha declarat Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona. Per la seva banda, Constantí Serrallonga, director de Fira de Barcelona, ha subratllat el simbolisme que comporta que la primera fira que torna de forma presencial sigui una dedicada a reactivar l'economia.

Tot i les celebracions per tornar als espais físics els organitzadors de l'esdeveniment preveuen que en el futur l'streaming s'incorporarà en la vida habitual de les fires.

Una nova unió de llarga durada

En aquesta ocasió el Bizbarcelona s'ha celebrat juntament amb el Saló d'Ocupació per primer cop, una aposta per part dels organitzadors d'ajuntar forces per fer front a la complicada situació econòmica que plana sobre la ciutat de Barcelona. Tots dos esdeveniments han comptat amb més d'un centenar de punts d'atenció i orientació on, sobretot, s'ha preguntat a experts i tècnics sobre la viabilitat dels projectes, recursos i formes de finançament i sobre qüestions relacionades amb l'accés a ofertes laborals, perfils professionals i sectors amb oportunitats de treball.

Més info: Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar l'economia

La convergència entre els dos espais ha estat molt ben rebuda pels participants, fet que ha dut als organitzadors a anunciar que repetiran el mateix format en l'edició del 2021.

 

Més informació
Talent i universitats més enllà del Biz
El QR, la nova entrada al Bizbarcelona
Avui et destaquem
El més llegit