Antoni Abad deixa una presidència per aspirar-ne a una altra

Cecot inicia el procés electoral per rellevar Abad després de mantenir-se 17 anys al capdavant de la patronal vallesana

El president de Cecot, Antoni Abad, durant una roda de premsa | ACN El president de Cecot, Antoni Abad, durant una roda de premsa | ACN

Antoni Abad deixarà la presidència de la patronal Cecot aquest 29 de juny però no abandonarà l’activitat institucional. El seu nom sona per encapçalar Mútua Terrassa, de la qual n’és l’actual vicepresident.

Antoni Abad lidera Cecot des que va rellevar Eusebi Cima el 2005, fa 17 anys. Des d’aleshores ha estat reelegit quatre vegades. En la reunió extraordinària de la junta directiva del 25 de maig passat, Abad va confirmar que no es tornarà a presentar i que, per tant, obria el procés de successió.

Fonts patronals recorden que Abad és un directiu “molt actiu” que mantindrà destacades responsabilitats institucionals. En aquest sentit, apunten que es troba en primera línia per presidir Mútua de Terrassa quan, properament, també es renovi la seva junta directiva.

Precisament, aquest 14 de juny s’ha convocat l’assemblea general de Mútua de Terrassa en la qual s’espera que el seu president, Jordi Parera, anunciï la renovació de la junta directiva. A preguntes de VIA Empresa, des d’aquesta mútua s’opta per no avançar esdeveniments.

Dues entitats independents, però vinculades

Tot i tractar-se d’entitats independents, les cúpules de Cecot i Mútua Terrassa mantenen diverses relacions. D’entrada, Parera és president de la mútua i vocal de la patronal, mentre que Abad és president de la patronal i vicepresident de la mútua, a banda d’encapçalar diverses societats participades per aquesta última.

De la mateixa manera, David Garrofé també va entrar la tardor passada a la junta directiva de Mútua Terrassa, així com en els consells de diverses participades, després de deixar voluntàriament la secretaria general de Cecot el gener de 2021. Portava 34 anys en aquest càrrec patronal.

Els encara presidents de Cecot i Mútua Terrassa han adoptat una posició d’absoluta discreció. Oficialment, des d’aquestes entitats s’evita comentar futurs moviments, tot i que ja estan en boca de directius de les respectives entitats, tal com han avançat a VIA Empresa.

Apareixen les primeres travesses sobre la successió d’Antoni Abad, però hauran de recollir els avals necessaris

Sobre el successor d’Abad al capdavant de Cecot ja ha aparegut el primer nom si bé ningú s’atreveix a dir si serà l’únic o en sorgiran altres. El primer nom és el de Xavier Panès, president del Club Financer & Fiscal de Cecot i membre de l’executiva d’aquesta patronal des de 2016. És conseller delegat de Tec Me Sy Ibérica, una pime dedicada a la fusteria d’alumini. VIA Empresa s’ha dirigit per correu electrònic a Panès sense obtenir resposta al tancament d’aquesta informació.

El procés electoral de Cecot ja ha començat. En la junta directiva del 25 de maig es van designar els tres membres de la junta electoral que s’encarregaran de tramitar i validar les candidatures.

Segons el calendari fixat, el termini per presentar candidatures finalitza el 17 de juny. La validació conclourà el 17 de juny i les possibles al·legacions es resoldran abans del 27 d’aquest mateix mes. El nou president de la patronal vallesana s’elegirà en l’assemblea general del dimecres 29 de juny.

Per optar a la presidència, els candidats han de formar part de la junta directiva i obtenir l’aval, com a mínim, del 25% dels membres de l’assemblea.

Al nou president de Cecot li correspondrà nomenar una de les vicepresidències de la comissió executiva de Foment del Treball, en l’actualitat ocupada pel mateix Abad.
 

Més informació
Fi a la cadena perpètua d’incompliments de la B40 en el tram Terrassa-Abrera
Cecot demana "mesures excepcionals" pels contractes de subministraments
Avui et destaquem
El més llegit