Abertis acorda 340 acomiadaments amb els sindicats

L’empresa prescindeix dels treballadors de peatges i serveis centrals de les vies on finalitzen les seves concessions

El peatge d'Arenys de Mar, a la C-32, una de les vies afectades per l'ERO d'Abertis | ACN El peatge d'Arenys de Mar, a la C-32, una de les vies afectades per l'ERO d'Abertis | ACN

Les empreses concessionàries Acesa, Autopistas España i Invicat, totes pertanyents al grup Abertis, han signat amb els representants dels treballadors un acord per a un Expedient de Regulació de l'Ocupació que afectarà 340 empleats. El grup justifica aquesta decisió per la fi de les concessions de diverses autopistes catalanes el pròxim 31 d'agost.

Els treballadors afectats pertanyen a la plantilla de serveis centrals i peatges de l'AP-7, l'AP-2, la C-31, la C-32 i la C-33. L'expedient no afectaria, però, als treballadors encarregats del manteniment de vies, que, segons han acordat, continuaran treballant durant els tres mesos següents a la finalització de la concessió. Aquests darrers, a més, passaran a formar part de la nova empresa adjudicatària del servei.

Segons ha informat el grup Abertis, els treballadors acomiadats rebran la indemnització màxima per acomiadament improcedent. L'empresa ha anunciat que les indemnitzacions més baixes seran de 45.000 euros, mentre que als empleats a una antiguitat de 12 anys o més se'ls afegirà una compensació de 7.500 euros per any. Pel que fa als afectats majors de 55 anys, se'ls aplicaria el conveni especial del seu rang d'edat.

L'empresa també ha posat a disposició dels treballadors afectats per l'ERO d'un pla de recol·locació externa. A més, en cas que les empreses que rebin la nova adjudicació de la gestió de les autopistes afectades necessitin personal, els treballadors acomiadats tindrien preferència per incorporar-s'hi – una mesura, segons Abertis, que romandrà vigent fins a l'any 2024. Els sindicats han aconseguit, també, assegurança mèdica a càrrec del grup per a tots els empleats afectats per l'Expedient durant el pròxim any.

Més informació
Abertis rebrà una indemnització de 1.291 milions del Govern central
La fi de les concessions Abertis afecta 400 llocs de treball
Avui et destaquem
El més llegit