CA | ES

Abertis demana 656 MEUR a Red Eléctrica per Hispasat

El grup d'infraestructures es vol desfer del 57,05% de la seva participació en la companyia de satèl·lits, valorada en 1.149 milions d'euros

Una de les antenes d'Hispasat Una de les antenes d'Hispasat

Abertis plantejarà en la seva junta general d'accionistes, que se celebrarà el pròxim 13 de març, la venda de la seva participació del 57,05% en Hispasat a Red Eléctrica Corporación a un preu que no podrà ser inferior a 656 milions d'euros, segons consta en l'ordre del dia remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, la companyia demanarà autorització al consell d'administració per realitzar aquesta operació, que suposa una valoració total de la companyia de satèl·lits de 1.149 milions d'euros. La transacció inclou a més la subrogació del paquet accionarial del 33,69% que Eutelsat posseeix en Hispasat i que Abertis va acordar comprar el maig de 2017.

Tot això, segons l'ordre de la junta, en el cas que per part de Xarxa Elèctrica Corporació es dirigeixi a la venedora una oferta vinculant de compra i subrogació.

La formalització de l'alienació i subrogació autoritzades per la junta general no tindrà efecte mentre que no compti amb l'autorització del Consell de Ministres.

Més informació
Abertis passa a controlar el 91% d'Hispasat
Red Eléctrica vol comprar Hispasat
Abertis guanya un 13% més fins als 897 milions d'euros el 2017
Avui et destaquem
El més llegit