Able Human Motion tanca una ronda per sortir a l'Estat espanyol

La startup destinarà els 700.000 euros de finançament a fer realitat el prototip d'exoesquelet robòtic per a persones amb lesions medul·lars

L'equip d'ABLE Human Motion, que ha rebut una ronda en què ha participat Banc Sabadell | Cedida L'equip d'ABLE Human Motion, que ha rebut una ronda en què ha participat Banc Sabadell | Cedida

Able Human Motion ha tancat una ronda de finançament de 700.000 euros per desenvolupar el seu prototip d'exoesquelet robòtic per ajudar a persones amb lesions medul·lars a tornar a caminar. L'objectiu d'aquesta partida és invertir en fer del prototip funcional un producte robust i escalable de l'exoesquelet. Això requereix personal de R+D, materials i serveis, a més d'entrar a la fase nacional de la patent i la validació clínica del dispositiu.  

BStartup Health, el programa dedicat a empreses emergents de salut de Banc Sabadell, ha participat en la ronda de finançament. També ho han fet Taidec Consult, Esade Ban i Peak Thomas, entre altres. Able Human Motion i el seu projecte han estat seleccionats entre 10 startups europees del sector sanitari. 

L'exoesquelet robòtic té com a objectiu no només ajudar a tornar a caminar als pacients amb lesió medul·lar, de la qual hi ha 500.000 nous casos cada any, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), sinó també reduir els problemes que hi van associats, com el sedentarisme i les conseqüències socials i psicològiques.  

Diverses aplicacions

Les persones amb lesions medul·lars per sota de la vèrtebra T10, unes 100.000 a Europa, són les qui poden utilitzar l'exoesquelet d'Able Human Motion. Però també ho poden fer pacients amb problemes de mobilitat a causa d'un ictus, poliomielitis, lesió cerebral traumàtica, esclerosi múltiple i gent gran amb mobilitat reduïda. L'objectiu és desfer-se de la cadira de rodes i possibilitar-los una major autonomia a un preu raonable.   

Més informació
BStartup, Encomenda i ICF inverteixen en una app que t'avança el sou
BStartup assoleix els 200 milions d’euros en crèdits a startups
BStartup aposta per la valenciana AllRead
Avui et destaquem
El més llegit