Els accionistes de CaixaBank aproven el sou de Goirigolzarri i Gortázar

El president de CaixaBank assegura que la remuneració per conseller se situa "en nivells clarament inferiors als de la mitjana"

El consell de CaixaBank presidit (al centre) pel president de l'entitat José Ignacio Goirigolzarri | Europa Press El consell de CaixaBank presidit (al centre) pel president de l'entitat José Ignacio Goirigolzarri | Europa Press

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest divendres que el seu sou i el del conseller delegat, Gonzalo Gortázar, són inferiors a les referències d'entitats comparables del sector. Ho ha dit aquest divendres en la seva segona intervenció durant la junta general ordinària d'accionistes 2021 de CaixaBank, la primera com a grup consolidat després de la fusió amb Bankia, i en la qual es vota el dividend amb càrrec a 2020 i la nova política de retribucions del banc.

El directiu ha assenyalat que després de la fusió s'ha creat una presidència executiva -que ell mateix ostenta- al capdavant de les àrees d'auditoria, comunicació i la secretaria del consell, la retribució del qual "està en la línia amb els esquemes tradicionals de CaixaBank i és inferior a les referències comparables del mercat". Sobre la remuneració del conseller delegat, ha explicat que la fixa ha continuat sense canvis el 2020 respecte a 2019, i ha recordat que en 2019 el CEO va renunciar a la remuneració variable: "Va percebre només la part fixa, la qual cosa significa que va tenir una reducció del 21,5% de la seva retribució respecte a l'any 2019".

A més, ha afegit que de cara 2021 es mantenen els imports fix i variable de la remuneració del CEO per cinquè any consecutiu i ha destacat que la mateixa "està per sota del que li correspondria segons referències sectorials d'entitats comparables".

Política de remuneracions

El president de l'entitat bancària ha defensat que la política de remuneracions de l'entitat està absolutament reglada i que les decisions es prenen en el consell i són analitzades per la comissió de retribucions, que està presidida per una consellera independent. "En aquest context, en relació amb remuneració total del consell de Caixabank, la qual cosa correspon al 2020 és inferior al 2019 perquè hi va haver una reducció del nombre de consellers i la renúncia del CEO a la retribució variable", ha assenyalat, i ha recordat que els consellers no executius no tenen retribució variable.

Goirigolzarri, que ha defensat que per 2021 la proposta és continuar amb les mateixes retribucions, ha assenyalat que la remuneració per conseller se situa "en nivells clarament inferiors als de la mitjana dels comparables en el sector a Espanya", tot i ser el tercer banc en capitalització i el primer en resultat net. "L'any 2020 la remuneració per conseller en CaixaBank va estar a l'entorn al 50% respecte a la mitjana de les remuneracions per conseller dels altres bancs de l'Ibex si s'exclou Bankia, i crec que aquesta és una referència clarament notable", ha afegit.

Més informació
Nova Caixabank: la radiografia del consell
Caixabank gaudeix de Bankia però pateix per l'ERO
Avui et destaquem
El més llegit