Acord entre l'Hospital Clínic i Bitac per l'emmagatzematge d'històries clíniques de pacients

L'objectiu d'aquesta inversió és potenciar la transformació de la documentació clínica generada a l'hospital en dades computables per extreure informació

Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona | ACN Façana de l'Hospital Clínic de Barcelona | ACN

L'Hospital Clínic de Barcelona ha signat un contracte "per codificar informació clínica" amb Bitac, empresa desenvolupadora i especialitzada en la implementació de la plataforma Orbits. Es tracta d'un servidor terminològic avançat que, combinat amb altres eines, és capaç de convertir dades en informació computable i coneixement útil. El projecte s'espera que estigui totalment operatiu aquest mateix mes.

Amb seu al Barcelona Health Hub i amb gairebé 15 anys d'experiència al sector de la salut digital, Bitac està especialitzada en la codificació de dades en estàndards internacionals. Així, la seva funció és simplificar, optimitzar i automatitzar en temps real tots els continguts i recursos terminològics que es generen a les diferents organitzacions de l'àmbit sanitaris: hospitals, laboratoris, asseguradores i àrees de salut. La seva eina SaaS, de desenvolupament propi, actua com un hub semàntic de la història clínica electrònica garantint la interoperabilitat de la informació.

Avui et destaquem
El més llegit