ACS i Atlantia culminen l'adquisicó d'Abertis

L'empresa presidida per Florentino Pérez, la seva filial alemanya, i la companyia italiana compren el gestor d'infraestructures a través d'una societat conjunta capitalitzada amb 6.909,3 milions d'euros

Les oficines d'Abertis a Madrid Les oficines d'Abertis a Madrid

ACS i Atlantia han culminat l'adquisició d'Abertis mitjançant la constitució de la societat conjunta a través de la qual controlaran la companyia, una empresa instrumental que ha comprat el grup de concessions a Hochtief.

Per fer-ho, la companyia que presideix Florentino Pérez, la seva filial alemanya, i la companyia italiana participada per la família Benetton han capitalitzat la societat comuna injectant un import de 6.909,3 milions d'euros i, en paral·lel, han signat un macrocrèdit sindicat de 9.823,9 milions d'euros, han informat les empreses.

Segons l'acord, Atlantia controlarà la societat comuna titular d'Abertis, que s'anomenarà Abertis Holdco, amb un 50% del seu capital més una acció d'aquesta empresa instrumental. ACS tindrà un 30% i Hochtief, l'altre 20%.

Alhora, els tres socis han materialitzat una altra de les parts de l'acord que van tancar el passat mes de març, amb el qual van deixar de banda la "batalla" per Abertis i van passar a adquirir el grup conjuntament.

Així, Atlantia ha desembarcat al capital de Hochtief, amb la presa d'un 24,1% del capital, en comprar títols a ACS. La constructora espanyola prèviament ha subscrit l'anunciada ampliació de capital de la seva constructora germana per 907,8 milions d'euros.

En virtut d'aquesta triple operació en cadena, ACS s'ha embutxacat 2.410 milions d'euros, i ha augmentat el seu patrimoni net en el mateix import, mentre que segueix mantenint el control de Hochtief malgrat reduir al 50,41% la seva participació en la companyia.

Més informació
ACS i Atlantia fan un pas més pel control d'Abertis
Abertis es desfà del 30% de Cellnex
Abertis amplia les concessions de les autopistes d’Argentina
Avui et destaquem
El més llegit