Adif adjudica dos contractes de 82 MEUR per avançar el Corredor a Catalunya

S'aprova l'adjudicació d'aparells de via per als trams de Castellbisbal i Vila-seca i travesses pel tercer carril entre Castellbisbal i Martorell

Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí | Europa Press Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí | Europa Press

El consell d'administració d'Adif ha aprovat durant la seva última reunió l'adjudicació de dos contractes de subministrament de materials per 82,5 milions d'euros amb l'objectiu d'avançar en la implantació de l'ample estàndard al Corredor Mediterrani en el seu pas per Catalunya. En concret, es tracta dels contractes per al subministrament d'aparells de via per al tram Castellbisbal (Barcelona) - Vila-seca (Tarragona) i de travesses per a la instal·lació del tercer carril entre Castellbisbal i Martorell (Barcelona), segons ha informat l'entitat pública aquest dijous en un comunicat.

Més info: Boira: "El Corredor Mediterrani forma part del futur d'Europa"

Els aparells de via són dispositius que permeten bifurcar les vies, i són imprescindibles per a la correcta execució del projecte d'implantació de l'ample internacional al tram mitjançant la instal·lació d'un tercer carril. El primer contracte, que comprèn el subministrament dels dispositius interoperables d'ample convencional i internacional, s'ha dividit en tres lots. Va destinat al tram Castellbisbal-Martorell, al trajecte Martorell-Sant Vicenç de Calders (Tarragona), i al lot que comprèn el tram Sant Vicenç de Calders-Vila-seca.

D'altra banda, el segon contracte contempla el subministrament i transport de 65.000 travesses aptes per a tres fils amb les seves corresponents subjeccions i 8.000 travesses monobloc polivalents per a tipologies de carril de 54 i 60 quilos per metre.

Més informació
Cau la inversió en AVE, mentre puja en Rodalies i Corredor Mediterrani
València reivindica el paper de les ciutats en el Corredor Mediterrani
Avui et destaquem
El més llegit