L'afiliació a la Seguretat Social puja a totes les comarques

L'Aran, l'Alta Ribagorça i la Cerdanya són els territoris amb augments interanuals més pronunciats

Imatge d'un treballador del magatzem de departament d'Educació a Piera | ACN Imatge d'un treballador del magatzem de departament d'Educació a Piera | ACN

L'afiliació a la Seguretat Social va augmentar durant el gener a totes les comarques catalanes en termes interanuals. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, l'Aran, amb un 14,4% més que el gener anterior; l'Alta Ribagorça, amb un 6,9% més d'afiliació; i la Cerdanya, amb prop d'un 8% més, han estat els territoris amb millors resultats en comparació amb el mateix mes de 2021.

Les comarques més poblades del país han registrat durant el primer mes de 2022 un augment de l'afiliació més modest Mentre que el Barcelonès va registrar un increment del 3%; al Baix Llobregat va ser del 2,3%, mentre que al Vallès Occidental es va quedar en el 2,5%. Al conjunt del país, en comparació amb fa un any, la xifra de persones afiliades a la Seguretat Social ha arribat als 3.320.61, un 3,4% més en termes interanuals.

Per sexes, l'afiliació entre les dones ha estat durant el primer mes de l'any superior a la dels homes. El creixement de treballadores afiliades ha arribat al 3,7%, pel 3,2% de les seves contraparts masculines. Quant a la distribució per edats, la majoria de nous afiliats durant el mes tenien entre 30 i 44 anys. El grup dels més grans de 55 van representar el 18,9% de la nova afiliació, mentre que els menors de 30 només van ser el 16,1% dels nous treballadors registrats.

En la comparació amb el desembre, la dada mostra un lleuger retrocés, del 0,6%. Així, en 31 de les comarques catalanes hi ha menys persones afiliades a la Seguretat Social que al darrer mes de 2021, amb caigudes especialment pronunciades al Tarragonès (-2%), el Pallars Sobirà (-1,9%) i l'Alt Empordà i La Cerdanya, totes dues amb una caiguda de l'1,5%. A les deu comarques restants es van registrar lleugers creixements, encapçalats per l'Alt Camp, l'Anoia i el Bages, amb un augment de la afiliació del 0,5%.

Més informació
Catalunya registra 544.383 afiliats estrangers a la Seguretat Social
Avui et destaquem
El més llegit