Agbar confina treballadors a les instal·lacions per garantir l'aigua

Per implantar-ho, s’han instal·lat autocaravanes individuals als centres de treball i s’ha definit un protocol per assegurar la seguretat de les instal·lacions

Un treballador d'Agbar durant l'estat d'alarma | Cedida Un treballador d'Agbar durant l'estat d'alarma | Cedida

Agbar inicia la presència permanent de treballadors voluntaris a les seves instal·lacions. Segons informen en un comunicat, l'empresa vol "minimitzar el possible impacte derivat per una infecció o quarantena associada al coronavirus al personal de les plantes" i, per tant, tenint en compte que les plantes estan molt automatitzades, "és possible operar-les reduint el nombre de persones que hi són físicament".

El director d’operacions d'Agbar a Catalunya, Rubén Ruiz, recorda que "des del primer moment hem implementat una sèrie d’iniciatives, com els torns de 12 hores, i el tercer escenari era aquesta presència permanent a les nostres infraestructures crítiques". I és que, subratlla, és essencial "mantenir la seguretat i salut dels nostres treballadors i així garantir un servei essencial com és l’abastament d’aigua".

En el cas de la planta de Sant Joan Despí, hi ha nou treballadors confinats a la planta que treballen repartits en torn de dia i de nit i que rota amb un segon equip, cada  15 dies. En el cas de Palafolls, són dos treballadors també amb el mateix dispositiu però en aquest cas els torns són setmanals. A més, cal tenir en compte que hi ha equips de treballadors al carrer per tal de solucionar incidències que poden anar sortint en el nostre dia a dia o personal de laboratori que continua fent analítiques en continu de l’aigua que se subministra a les llars.

Seguretat i cura emocional

Per tal d’implantar aquesta presència permanent, s’han instal·lat autocaravanes als centres de treball per a ús individual. Aquests centres de treball disposen de punts de llum, possibilitat d’omplir aigües netes i buidar aigües grises, que són els requeriments per aquests tipus de vehicles quan estan estacionats varis dies en un mateix lloc. La ubicació del campament s’ha realitzat buscant la zona sense més sorolls amb accés d’electricitat i s’ha contractat un servei de càtering pels àpats.

A més de les mesures de control i prevenció pròpies de les seves tasques, s’ha definit un protocol molt estricte per assegurar la seguretat de les instal·lacions: els treballadors han donat negatiu a la prova de la covid-19, s’han extremat l’ús d’EPIs, es fan controls diaris de temperatura als treballadors, s’ha reduït al màxim l’entrada de proveïdors al recinte i s’ha intensificat la desinfecció de caravanes i instal·lacions.

També s’ha tingut especial cura de l’aspecte emocional. Els treballadors tenen contacte telefònic constant amb l’exterior i el departament de suport emocional de la companyia s’encarrega de fer un seguiment individualitzat.

La companyia ja va implementar fa un mes, i en coordinació amb les autoritats autonòmiques i locals, una sèrie de mesures preventives encaminades a protegir la seguretat sanitària de tots els seus treballadors i treballadores, així com per assegurar el normal funcionament de les instal·lacions en què opera, siguin plantes de depuració, potabilització o subministrament.

Avui et destaquem
El més llegit