Aigües de Barcelona presenta la flota de vehicles elèctrics 

La companyia preveu finalitzar l'any amb el 100% dels automòbils elèctrics i amb 132 cotxes funcionant amb energia verda

Aigües de Barcelona ha presentat a l'Automobile Barcelona la flota de vehicles elèctrics més gran de l'àrea metropolitana. L'any passat, l'empresa disposava d'un total de 87 vehicles 100% elèctrics i més de 90 punts de càrrega en les seves instal·lacions. A finals d'enguany el 100% de la flota de vehicles serà elèctrica i fins a 132 automòbils funcionaran amb energia verda, segons han informat fonts de la companyia en un comunicat.

El trànsit de vehicles de motor és la principal font de contaminació a la ciutat de Barcelona. Impulsar les energies alternatives en els vehicles i introduir noves tecnologies de gestió de la mobilitat són línies d'actuació indispensables per millorar la qualitat ambiental a l'àrea metropolitana de Barcelona. Amb l'objectiu de reduir les emissions de CO2, fomentar l'eficiència energètica i millorar la qualitat de vida de les persones, Aigües de Barcelona ha engegat el projecte d'implantació del cotxe 100% elèctric a la seva flota de vehicles, malgrat que el seu renting és un 40% més car que els convencionals

El projecte es va iniciar el 2011 amb la implantació de dos vehicles 100% elèctrics com a prova pilot i progressivament s'han anat incorporant de nous fins a arribar als 87 vehicles, la qual cosa suposa més del 66% de la flota elèctrica. A causa dels episodis de contaminació que sofreix la ciutat de Barcelona, es va considerar que el desenvolupament progressiu dels vehicles s'iniciés a la capital catalana. Per aquest motiu, actualment, el 92% dels vehicles d'Aigües de Barcelona que circulen per la Ciutat Comtal són 100% elèctrics.

Un canvi de filosofia
La transformació de la flota ha suposat un canvi en la filosofia de repostaje dels vehicles i ha implicat una transformació de les infraestructures dels edificis, que s'han equipat amb més de 90 sistemes de càrrega, amb una inversió de 250.000 euros, adaptats a les necessitats dels vehicles que formen part de la flota elèctrica, amb un consum anual aproximat de 209.760 kWh d'energia verda, generada per energies renovables no contaminants.

A més, la transformació ha permès minimitzar l'impacte ambiental, per la qual cosa s'han reduït les emissions contaminants i la contaminació acústica. La substitució d'aquests 87 vehicles permet, a hores d'ara, una reducció anual del consum de combustible dièsel d'aproximadament 37.845 litres, així com una reducció de les emissions de CO2de 105,37 tones anuals.

Si tenim en compte que l'energia elèctrica que proveeixen les instal·lacions on s'han col·locat els punts de càrrega dels vehicles elèctrics és energia verda, Aigües de Barcelona no trasllada les emissions evitades a un altre punt geogràfic, la qual cosa evidencia el compromís amb el desenvolupament sostenible i el respecte pel medi ambient i és un exemple de l'alineament amb els preceptes de l'economia circular, d'acord amb el desenvolupament del pla Aigües 2020.
Avui et destaquem
El més llegit