Nous ajuts per a oci nocturn i parcs infantils

El Departament d'Empresa i Coneixement prepara 14,1 milions d’euros per a bars, discoteques i parcs infantils privats tancats

Un local d'oci nocturn tancat a Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN Un local d'oci nocturn tancat a Barcelona, en una imatge d'arxiu | ACN

El Departament d'Empresa i Coneixement ha activat la tercera línia d'ajuts per a establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats que han hagut de tancar per les restriccions sanitàries. El nou programa, dotat de 14,1 milions d'euros, està dirigit a microempreses, pimes i autònoms del sector de l'oci, dels més afectats pels estralls de la pandèmia.

Amb aquesta nova injecció de subvencions per al sector, Empresa gairebé duplica les ajudes dels anteriors dos programes, mitjançant els quals la Conselleria havia atorgat prop de 1.800 ajuts per valor de més de 15,5 milions d'euros. Els establiments d'oci nocturn han estat els més beneficiats per aquest programa, amb 1.607 subvencions rebudes, mentre que les 136 restants han estat dirigides a parcs privats i espais d'oci infantil. Amb les línies d'ajuts publicades, el Departament pretén, diu, "fer palesa la seva voluntat de contribuir al manteniment dels negocis" més afectats per les restriccions.

Per concedir les assignacions d'aquesta tercera línia d'ajuts, el Departament tindrà en compte tant el nombre de treballadors de les empreses sol·licitants com l'aforament dels locals afectats. Els establiments d'oci nocturn amb menys de 10 treballadors opten a subvencions de fins a 10.000 euros, mentre que els que tinguin una plantilla més gran podran demanar ajuts per valor de 35.000 euros si els seus locals tenen un aforament inferior a les 1.300 persones o de fins a 70.000 si és superior a aquesta xifra. Per la seva banda, els parcs infantils privats rebran ajudes per valor de 15.000 euros.

A diferència d'ocasions anteriors, quan el control administratiu de les subvencions n'havia alentit la concessió, el Departament ha inclòs en aquest cas una declaració responsable per la qual les empreses poden fer constar que compleixen els requisits estipulats per la convocatòria. La revisió d'aquestes dades es durà a terme posteriorment al pagament, amb l'objectiu d'agilitzar l'arribada de les subvencions als sol·licitants.

Més informació
El Govern dóna 6 milions d'euros a l'oci nocturn i als parcs infantils
Avui et destaquem
El més llegit