Alibaba estudia situar a Catalunya una seu logística

El Govern treballa perquè l'empresa "triï Catalunya" per implantar el seu 'hub' al sud d'Europa

El Govern treballa amb Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic, perquè instal·li a Catalunya el seu hub logístic al sud d'Europa. Les negociacions es troben ja en la recta final, però "encara no hi ha cap decisió presa", segons ha assenyalat aquest dilluns el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. De fet, Alibaba està valorant la possibilitat d'implantar aquest projecte a Catalunya o a França, segons han explicat fonts coneixedores de la negociació.

El Govern fa mesos que manté contactes discrets amb Alibaba i, de fet, el conseller Baiget es va reunir amb directius de la companyia a finals de febrer, coincidint amb la missió empresarial de la Generalitat a la Xina i Hong Kong.

En el marc de la inauguració de la nova planta de Griffith Foods a Valls, el conseller d'Empresa ha subratllat que el Govern aposta perquè empreses com Alibaba "puguin triar Catalunya com a destinació per a les seves inversions".

Baiget ha detallat que el Govern estudia una cartera de 308 possibles inversions empresarials a Catalunya i que la d'Alibaba és una d'elles. "La primera cosa que hem de fer és aconseguir que vinguin i treballar perquè prenguin la decisió d'invertir a Catalunya", ha insistit.

Segons fonts coneixedores de les negociacions, el projecte d'Alibaba comportaria la implantació de més d'una seu logística a Catalunya. La ubicació d'aquests centres, però, no es farà pública fins que no se segelli l'acord.

Avui et destaquem
El més llegit