L'Alimentaria i Hostelco amb més estrelles Michelin

Fira de Barcelona programa més de 150 activitats gastronòmiques amb alguns dels xefs més reconeguts

Hostelco agrupa la innovació del sector
Hostelco agrupa la innovació del sector

Els salons de Fira de Barcelona Alimentaria i Hostelco han programat més de 150 activitats gastronòmiques que reuniran a 35 xefs que, entre tots, sumen 45 estrelles Michelin. Aquest any, per primer cop, el Saló de l'Alimentació i Begudes se celebra conjuntament amb el Saló Internacional de l'Equipament i Maquinària per a la Restauració, Hostaleria i Col·lectivitats.

La fira, que tindrà lloc entre el 16 i el 19 d’abril, comptarà amb més de 100.000 metres d'espai expositiu al recinte de Gran Via i més de 4.500 expositors -un 27% dels quals són internacionals. El saló espera reunir prop de 150.000 visitants professionals.

El president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, ha vaticinat aquest dimecres durant la presentació de les activitats gastronòmiques dels salons que l’esdeveniment “serà un nou èxit”, gràcies a la "tríada imbatible" que té l'Estat espanyol amb l'alimentació, la gastronomia i el turisme, i l'important paper dels xefs.

D’altra banda, el director general d'Alimentaria, Antoni Valls, i el president d'Hostelco, Rafael Olmos, han remarcat que la unió de les dues fires dóna una "dimensió única" al certamen d'enguany que uneix "dues indústries molt properes entre si". El president del saló Restaurama d'Alimentaria, Antoni Llorens, també ha coincidit que serà "el major punt de trobada del sector del nostre país".

Entre els cuiners més reconeguts que participaran en el certamen destaquen Carme Ruscalleda (Sant Pau i Moments), Ángel León (A Poniente), Elena Arzak (Arzak) i Paco Pérez (Miramar a Girona i Enoteca), entre d'altres. Com a novetat d'Alimentaria, hi haurà una àrea dedicada a la cervesa artesana. També tornarà l'espai de reflexió per a l'enologia espanyola Vinorum Think i s'incorporarà una àrea d'exposició i demostració de les principals firmes del sector de la cocteleria amb Barcelona Cocktail Art. A Hostelco, la Coffee Area reunirà les principals empreses del sector amb el doble d'expositors que el 2016.

Més informació
Una Alimentaria d'impacte
Alimentària 2018 preveu un impacte de 200 MEUR
Alimentaria i Hostelco celebraran una edició conjunta
Avui et destaquem
Comentaris