Amazon donarà suport als venedors del sud d'Europa des de Barcelona

El gegant del comerç electrònic contractarà mig miler de persones en tres anys

Amazon ha tornat a apostar per Catalunya i ha triat Barcelona per obrir el seu Seller Support Hub del sud d'Europa, un centre multilingüe que donarà suport a les petites empreses franceses, italianes, catalanes i espanyoles que venen els seus productes a través del web de la companyia, segons ha informat aquest dilluns el gegant del comerç electrònic en un comunicat.

Amb l'obertura d'aquest hub a la capital catalana, la multinacional nord-americana té previst crear 500 nous llocs de feina en els propers tres anys.

En concret, es tracta d'un equip dedicat a oferir assistència i suport de primer nivell a les milers de pimes del Sud d'Europa usuàries d'Amazon Marketplace i que entrarà en funcionament abans de l'estiu amb un equip inicial de 100 persones.

El vicepresident d'Amazon Marketplace a Europa, François Saugier, ha reconegut que cada vegada hi ha més empreses del Sud d'Europa que estan "aprenent ràpidament a aprofitar les oportunitats que els brinda el comerç electrònic per créixer internacionalment".

"Volem ser el millor soci per a les empreses europees, independentment de la seva grandària, i el nostre nou Seller Support Hub a Barcelona posarà a la seva disposició la formació i assistència necessàries perquè completin amb èxit el seu salt a l'economia digital", ha explicat.

D'aquesta manera, el hub d'Espanya es convertirà en el cinquè centre amb el qual compta Amazon a Europa, al costat dels que ja té a Irlanda, Alemanya, República Txeca i Sud-àfrica.

Aposta per seguir invertint a Espanya
Per la seva banda, el vicepresident i director general d'Amazon.es i Amazon.it, François Nuyts, ha reconegut que Barcelona és la "seu ideal" per a aquest nou hub a Europa.

"Es tracta d'una ciutat que compta amb la combinació d'una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent i amb un teixit de pimes, emprenedors i startups especialment dinàmic i innovador", ha destacat.

Nuyts ha confirmat que la multinacional nord-americana manté la seva aposta per invertir a Espanya, on ha trobat professionals "amb molt de talent".

"Al llarg dels últims cinc anys hem creat més de 1.000 llocs de feina fixes a Espanya. Aquí, hem trobat professionals amb molt de talent i és per això que seguirem invertint i contractant intensament a Espanya", ha subratllat.

Amazon ha recordat que aquestes eines han permès a milers d'emprenedors espanyols impulsar les seves vendes i expandir els seus negocis a l'estranger, com mostra que el 2016 les vendes internacionals de les pimes espanyoles que venen en la plataforma van superar els 200 milions d'euros.

Aquest hub de Barcelona se suma a les inversions anunciades per la multinacional a Espanya en els últims nou mesos. Després de l'arribada d'Amazon.es el 2011, ha creat un miler d'ocupacions fixes, tant en les oficines corporatives com als dos centres logístics de San Fernando d'Henares (Madrid) i Castellbisbal (Barcelona), així com als dos centres urbans de distribució dedicats específicament a Prime Now.

La multinacional també està construint unes noves instal·lacions al Prat de Llobregat que, amb una superfície de 60.000 metres quadrats, estaran en funcionament a la tardor i que generaran 1.500 llocs de treball més d'aquí al 2019.

Amazon completa la seva aposta per Espanya amb un centre de desenvolupament de programari de Madrid en el qual ja treballen 120 enginyers dissenyant noves funcionalitats i serveis per a les cinc webs que la firma té a Europa, així com donant suport a Amazon Business.

A més, el gegant del comerç electrònic va confirmar fa unes setmanes la seva intenció de crear el 2017 més de 500 noves ocupacions fixes, la qual cosa suposa que, en només un any, augmentarà la seva plantilla més d'un 50%, passant dels 1.000 treballadors actuals als 1.500 que tindrà a final del 2017.
Avui et destaquem
El més llegit