Amazon operarà des de Catalunya el 2017

El centre logístic al Prat de Llobregat crearà 1.500 llocs de treball per gestionar la creixent demanda europea

Amazon construirà un centre logístic al Prat de Llobregat (Barcelona) amb l'objectiu de gestionar la creixent demanda dels seus clients a Europa, que estarà operatiu la tardor del 2017 i que crearà 1.500 ocupacions fixes en un termini de tres anys, ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat.

En concret, la nova infraestructura de la multinacional tindrà una superfície de més de 60.000 metres quadrats (l'equivalent, aproximadament, a vuit camps de futbol).

El director general d'operacions d'Amazon Spain Fulfillment, Fred Pattje, ha explicat en unes declaracions a Europa Press que la inversió total de la companyia en aquest projecte superarà els 200 milions d'euros, i ha concretat que les obres de construcció començaran aquest divendres i es preveu que estiguin acabades a començaments d'octubre.

Pattje ha assenyalat que aquest dimarts la companyia ha signat el contracte de compra del terreny, fins ara propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasol), per un import de 30 milions d'euros.

L'empresa té previst que el nou centre logístic entri en funcionament la tardor del 2017 amb una plantilla inicial de prop de 500 treballadors i pugui ja donar servei amb vista al Black Friday del pròxim any.

Segon centre a Espanya
El centre logístic de Barcelona formarà part de la xarxa logística europea d'Amazon, integrada per més de 29 centres en set països diferents, i al costat del de San Fernando de Henares (Madrid) ajudarà la multinacional a satisfer la demanda actual i futura dels seus clients, no només a Espanya, sinó a tot Europa.

El gegant del comerç electrònic ha explicat que el fet que la ciutat estigui prop d'emplaçaments clau al sud d'Europa, així com l'accés a un "excel·lent capital humà", han estat les principals raons per les quals s'aposta per Espanya per ubicar el seu segon centre logístic a Barcelona.

Amazon contractarà treballadors de perfils molt diversos, des de directors d'operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s'encarregaran de preparar les comandes per als clients al centre logístic del Prat de Llobregat, pròxim a l'Aeroport de Barcelona.

Pattje ha recordat que la multinacional en els últims tres anys ha creat més de 500 ocupacions fixes al centre logístic de Madrid.

"Avui tenim el plaer d'anunciar que els anys vinents s'incorporaran al nostre fantàstic equip fins a 1.500 nous treballadors en el nou centre logístic de Barcelona", ha indicat, i ha recordat que la retribució dels treballadors d'Amazon se situa entre les més altes del sector logístic i es complementa amb beneficis addicionals.

"Volem agrair a les autoritats, tant de Catalunya com del Prat, el seu suport i professionalitat. Estic convençut que aquesta inversió beneficiarà tant els nostres clients com l'economia local, generarà nous llocs de treball i oferirià a les pimes la possibilitat d'accedir fàcilment a milions de clients de tot Europa a través d'una de les xarxes logístiques més modernes del món", ha subratllat.

Creació de llocs de treball de qualitat
Per la seva banda, l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha destacat que aquest acord és "un bon exemple" de com la col·laboració entre administracions públiques, Generalitat i Ajuntament del Prat, fa possible projectes que generen activitat econòmica al territori.

"La cosa més important és la creació de llocs de treball de qualitat que aquesta inversió significarà", ha concretat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que "aquesta inversió ha de ser un win-win per a Amazon i per a Catalunya". "És una oportunitat per reforçar l'economia i generar ocupació de qualitat", ha recalcat.

D'altra banda, la multinacional segueix mostrant la seva confiança a Espanya, on té el seu primer centre logístic a San Fernando de Henares. La companyia va inaugurar el 2012 aquesta infraestructura amb una superfície inicial de 28.000 metres quadrats i actualment l'està més que duplicant per fer front a l'augment de la demanda i donar cabuda als més de 132 milions de productes del seu catàleg.

A més, va inaugurar les seves oficines corporatives a Madrid el 2012 i ha inaugurat a la capital espanyola el seu centre tecnològic per al sud d'Europa, en què actualment treballen més de 50 enginyers, que dóna suport a Amazon Business.
Avui et destaquem
El més llegit