Amazon s'instal·larà al Prat

El gegant de la distribució en línia construirà el seu centre logístic pel sud d'Europa a la localitat del Baix Llobregat a prop del port i l'aeroport

L'Incasol ha adjudicat a Amazon un solar de 150.000 m2 al Mas Blau per 30 milions d'euros. El grup va presentar l'oferta el passat novembre per ubicar un centre logístic per al sud d'Europa al costat de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. En un comunicat, Amazon celebrat l'adjudicació per poder "seguir expandint" la seva xarxa logística a Europa.

L'empresa edificarà 210.000 m2 per construir-hi magatzems logístics, oficines i d'altres serveis pels seus treballadors. L'oferta d'Amazon comportarà la creació d'uns 2.000 llocs de feina i serà el centre més gran de l'empresa a la península. Actualment el gegant de la distribució en línia dóna feina a unes 1.400 persones al seu centre de Madrid.

L'oferta d'Amazon està condicionada a l'aprovació de la Modificació del Pla General Metropolità en els termes que figuren en la seva aprovació inicial, incloent l'ús logístic com a activitat principal i una altura màxima edificable de 19 metres, entre d'altres aspectes, segons la documentació pública. També posa com a condició obres de millora en la urbanització "externes al sector" i la posada en marxa de la L9 del Metro al seu pas per la zona de camí a l'Aeroport de Barcelona -cosa que està prevista pel febrer del 2016-.

La proposta d'Amazon s'ha imposat a la de dos altres grups logístics que s'havien interessat per aquesta parcel·la per la seva proximitat al port i l'aeroport.

Satisfacció política
El director de l'Institut Català del Sòl, Francesc Damià Calvet; el president de la Generalitat, Artur Mas; i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, han assistit aquest dilluns a la signatura de l'adjudicació -per part de l'Incasòl- a Amazon d'aquesta gran parcel·la.

Mas ha celebrat aquesta "nova inversió estrangera d'una gran multinacional a prop del Prat" i s'ha servit d'aquesta notícia per qualificar de "radicalment fals" allò que "alguns han estat dient i repetint que la inversió estrangera fugia del país com a conseqüència del procés". De fet, el president ha parlat de les "xifres rècord d'inversió estrangera" que Catalunya està tenint precisament en aquest moment.

"Tot això vol dir que tenim atractiu, que estem ben posicionats i que tenim futur", ha afegit Mas, que també ha destacat que aquesta adjudicació "farà que molta gent trobi feina" i contribuirà a "reactivar l'economia" del país. De fet, segons fonts de l'Incasòl, en centres logístics d'aquestes dimensions hi solen treballar al voltant d'un miler de persones.
Avui et destaquem
El més llegit