Amplifon prepara un ERO per a GAES

La italiana anuncia una retallada per a la seva plantilla a Espanya un any després de comprar l'empresa catalana

Un dels centres d'Amplifon Un dels centres d'Amplifon

La companyia Amplifon ha anunciat una retallada en l'organització de l'empresa, que compta amb 2.000 treballadors a Espanya repartits en la seva filial Amplifon Ibèrica i Microson, empresa propietat de la multinacional dedicada a la fabricació d'audiòfons. Així, l'empresa italiana prepara un ERO per a l'antiga GAES, l'empresa catalana que va comprar el 2018 per 528 milions d'euros per crear el líder mundial en centres auditius.

Més info: La catalana Gaes passa a mans italianes

En un comunicat, la companyia ha explicat la seva intenció d'iniciar un "procés de reorganització" a Espanya amb l'objectiu de tenir una organització "més eficient i competitiva" per garantir la seva sostenibilitat a llarg termini, encara que fonts de l'empresa no han confirmat si aquesta decisió comportarà acomiadaments col·lectius.

L'empresa ha manifestat la seva voluntat que l'ajust tingui el mínim impacte possible en la seva plantilla i ha emplaçat als seus treballadors a Espanya a formar una taula negociadora en els propers 15 dies per abordar la situació.

Gaes va aconseguir una facturació de 204 milions d'euros el 2017, compta amb 1.800 treballadors i 600 punts de venda repartits per Espanya, Portugal, Andorra, Argentina, Xile, Equador, Panamà, Colòmbia i Mèxic. Del seu costat, Amplifon compta actualment amb una facturació que ronda els 1.260 milions d'euros.

Avui et destaquem
El més llegit