Anna Mercadé deixa l'Observatori Dona Empresa i Economia de la Cambra

La presidenta de l'Associació 50a50 es desvincula per "evitar qualsevol mala interpretació i dissipar inquietuds" en clau electoral

Anna Mercadé, durant una ponència a la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN Anna Mercadé, durant una ponència a la Cambra de Comerç de Barcelona | ACN

Una dècada després, Anna Mercadé deixa l'Observatori Dona Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona. I ho fa, en clau electoral, coincidint amb les eleccions a les 13 Cambres de Comerç de Catalunya del pròxim mes de maig. Mercadé ha decidit desvincular-se de l'ODEE per "evitar qualsevol mala interpretació i dissipar les inquietuds d'algunes persones determinades o institucions", segons apunten fonts de VIA Empresa, "davant la seva clara voluntat de facilitar l'entrada de dones a les institucions catalanes”.

Més info: Cambra de Barcelona, un joc d'escacs a quatre (o més)

La seva tasca al capdavant de l'Observatori ha estat la de crear, desenvolupar i definir una estratègia que ha comptat amb importants indicadors econòmics i socials en clau de gènere així com propostes de polítiques públiques per tirar endavant un projecte de país que contribueix de manera evident a la millora de la situació de les dones. 

Considerada com una de les grans feministes i defensores de la igualtat de gènere del país, Mercadé compaginava fins ara la direcció a l'Observatori amb la presidència a l'Associació 50a50, un càrrec que mantindrà. Entre els seus objectius destaquen fer complir la Llei d’Igualtat catalana, de la qual és impulsora, o aconseguir que el 50% de vocalies i del consell executiu de la Cambra estigui format per dones. Actualment, la representació femenina només suposa un 10% del total de vocalies i un 22% de de les cadires d’organitzacions empresarials de l'entitat cameral. 

Més info: La revolta de les dones a la Cambra de Barcelona

Segons les informacions a les quals ha tingut accés aquest mitjà, Mercadé confia ara en poder dedicar-se plenament a altres projectes. El seu objectiu serà seguir promovent una societat democràtica i justa on les dones puguin entrar als llocs de decisió i formar-ne part de manera conjunta i en la mateixa proporció que els homes. Com ja explicàvem aquest dimarts a VIA Empresa, la revolta de les dones a les Cambres de Comerç està més viva que mai. 

Més informació
Urgeix un canvi real
Nous temps, nous lideratges, també a la Cambra
Les dones marquen noves regles de joc a la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit