Applus ja controla el 80% d'Inversions Finistierre

La companyia d'inspecció ha finançat l'operació gràcies a la col·locació d'accions accelerada del passat setembre

Applus preveu fer noves adquisicions / EP
Applus preveu fer noves adquisicions / EP

La companyia d'inspecció, assaigs i certificació Applus+ ha fet efectiva l'adquisició del 80% d'Inversions Finisterre (Grupo Fomento de Iniciativas), després de rebre l'autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Aquesta adquisició s'ha finançat mitjançant els recursos que va obtenir l'empresa en la col·locació d'accions accelerada que va dur a terme el passat 27 de setembre, segons ha informat aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inversiones Finisterre té la seu a Galícia i ofereix serveis d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) a Espanya i Costa Rica. Amb aquesta compra, Applus+ preveu ingressar prop de 74 milions d'euros durant el 2017. En aquest sentit, l'empresa espera que l'adquisició impacti "de manera molt positiva" en el benefici per acció des del primer any complet amb Inversiones Finisterre operant com a part del Grup Applus+.

Noves adquisicions

Així mateix, s'espera que el ràtio d'apalancament financer es redueixi entre 40 i 60 punts bàsics en els estats financers proforma el desembre del 2017 i 40 punts bàsics addicionals el desembre del 2018, i es col·loqui la companyia "en bona posició de cara a poder fer noves adquisicions", tal i com ja va avançar el conseller delegat d'Applus, Fernando Basabe, en la publicació de resultats de finals d'octubre.

Applus+ i Inversiones Finisterre van col·laborar en una joint venture des del 1996 fins al 2004 per al desenvolupament del mercat d'inspecció tècnica de vehicles. Inversiones Finisterre també gestiona concessions a l'Argentina que estan en la fase final per ser venudes a un tercer. Amb aquesta adquisició, Grup Applus+ incrementa la seva presència a Espanya i entra en el mercat de Costa Rica.

Més informació
Applus encalla els beneficis amb una caiguda del 7,4%
Applus trasllada la seu social a Madrid
Applus guanya un 1,2% menys fins al setembre
Avui et destaquem
Comentaris