Aragonès i Salvadó, secretaris d'Economia i Hisenda

Els dos diputats d'Esquerra Republicana seran els homes forts de Junqueras en les àrees econòmiques del Govern

El president d'Esquerra Republicana de Catañunya (ERC), Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dimecres el nom de les persones fortes de la conselleria d'Economia que, a partit d'aquest dijous, passarà a dirigir en substitució de l'actual conseller, Andreu Mas-Colell. Segons ha confirmat a RAC1, les àrees d'Economia i Hisenda seran per a dues persones de l'executiva republicana i importants al partit.

Pere Aragonès serà el nou secretari general d'Economia i Lluís Salvadó el nou secretari general d'Hisenda. Tots dos són actualment diputats de Junts Pel Sí al Parlament. El president d'ERC també ha avançat que l'actual cap de premsa del partit, Sergi Sol, l'acompanyarà a l'executiu com el seu cap de gabinet i comunicació.

Dos perfils tècnics
Aragonès és llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona, ha ampliat estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat Harvard. Ha treballat en un despatx d'advocats especialitzat en assessorament jurídic a empreses i administracions públiques, ha col·laborat com a investigador amb l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa i ha estat professor associat de la Universitat de Perpinyà.

Per la seva banda, Salvadó és enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (UPC) i ha desenvolupat càrrecs tècnics i directius al sector de la indústria.
Avui et destaquem
El més llegit