Areas tindrà la seu internacional a Barcelona

La companyia francesa preveu invertir 500 MEUR en activitats relacionades en l'àrea de concessions fins el 2020

Areas, que es va incorporar l'estiu del 2015 al grup francès Elior, tindrà la seu central de l'activitat de concessions a Barcelona, segons decisió del consell d'administració d'Elior.

Areas, la divisió que agrupa l'activitat de concessions del grup internacional Elior, va facturar 1.679 milions d'euros el 2015, amb un increment del 7,1% en relació amb el 2014, segons Pedro Fontana, conseller delegat d'Areas. L'Ebitda d'aquesta divisió es va situar en 179 milions, el 10,7% més que l'any anterior. En conjunt, el grup Elior va facturar 5.674 milions el 2015, el 6,2% més que el 2014.

Pedro Fontana, conseller delegat de la divisió d'Areas, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts el 2015 que suposen un canvi d'inflexió en la tendència registrada durant la crisi. En aquest canvi ha estat decisiu la recuperació del tràfic d'autopistes a l'estat espanyol que ha ajudat a consolidar els resultats.

Fontana també ha destacat el fet que el consell d'administració del grup Elior hagi decidit fixar la seu internacional de l'activitat de concessions i càtering a Barcelona. Pel conseller delegat la decisió suposa reconèixer la marca Areas, que a partir d'ara identificarà l'activitat de concessions del grup.

El president d'Elior, Philippe Salle, ha explicat que les vendes agregades del grup el 2015 es van situar en 5.674 milions d'euros, dels quals el 53% es van generar en el mercat francès, el 14% a l'estat espanyol, el 14% a Itàlia i l'11% als Estats Units.

El grup internacional destinarà a compres per adquisició fins el 2020 un total de 1.000 milions d'euros, dels quals uns 100 milions es destinaran a la divisió de concessions i càtering.

Fontana ha explicat que l'objectiu fins el 2020 d'Areas és consolidar la presència a l'Estat espanyol, França i Itàlia i reforçar la presència als Estats Units on en l'actualitat es facturen uns 250 milions d'euros i l'objectiu es doblar aquest volum de negoci fins el 2020. En l'actualitat, Areas és el sisè actor en el mercat de les concessions i càtering als Estats Units.

El conseller delegat s'ha marcat com objectiu créixer en el mercat d'Alemanya, el Regne Unit, els països nòrdics, la regió dels Emirats Àrabs i en la regió asiàtica.

Entre les actuacions més rellevants d'Areas en el 2015 Fontana ha destacat la renovació integral de l'estació de servei de la Jonquera a l'AP-7 que és la més gran de tot l'estat espanyol.
Avui et destaquem
El més llegit