AstraZeneca crearà 100 llocs de treball a Barcelona amb un nou hub

La farmacèutica instal·larà un espai dedicat a la recerca en fàrmacs per al tractament de malalties rares, segons ha informat Empresa i Treball

El districte 22@ de Barcelona | ACN El districte 22@ de Barcelona | ACN

La farmacèutica AstraZeneca instal·larà un hub de recerca de medicaments per a malalties rares a Barcelona. Segons ha comunicat el departament d'Empresa i Treball, la companyia crearà 100 nous llocs de treball a la ciutat amb una inversió que realitzarà mitjançant Alexion, empresa del grup dedicada a l'estudi de afeccions estranyes.

La cobertura sanitària de malalties rares representa, segons AstraZeneca, una "necessitat mèdica no coberta". Prop del 95% d'aquest tipus d'malalties no tenen un tractament establert. Aquest és el tipus de recerca que es portaria a terme al nou Hub de Desenvolupament que la companyia instal·larà a la capital catalana.

Segons Gonzalo de Miquel, director de la nova instal·lació, Barcelona "s'està convertint ràpidament en una de les ciutats més vibrants d'Europa", una característica que la converteix en "la ubicació ideal per al nou centre, per explorar i desenvolupar noves opcions terapèutiques" dedicades a millorar la vida dels pacients amb malalties rares.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat Roger Torrent considera que aquesta nova instal·lació suposa un impuls important per a un sector com el de les ciències de la vida i la salut que "ja representa el 8,7% del PIB" del país – un dels "grans motors del conjunt de l'economia", defensa. "Estem enormement satisfets que AstraZeneca hagi escollit Catalunya per ubicar aquest centre de desenvolupament" amb la col·laboració d'Acció, ha celebrat Torrent.

AstraZeneca és una farmacèutica anglosueca amb seu a Cambridge dedicada al desenvolupament i comercialització de medicaments amb prescripció mèdica, i va ser la primera a validar una vacuna contra la Covid-19. L'any 2021, l'empresa va comprar la companyia nord-americana Alexion Pharmaceuticals, especialitzada en malalties rares, que farà de vehicle per la inversió a Barcelona.

Més informació
Almirall rep 90 milions d'euros per l'acord amb AstraZeneca
Almirall rep 58 milions d'euros per vendes associades a AstraZeneca
Avui et destaquem
El més llegit