Les xifres dels 12 anys de l'AVE Barcelona-Madrid

Més de 40 milions de viatgers s'han desplaçat entre una capital i l'altra, una xifra que duplica els inicis de l'alta velocitat entre les dues ciutats

Més de 40 milions de viatgers han passat per l'AVE Barcelona-Madrid | iStock Més de 40 milions de viatgers han passat per l'AVE Barcelona-Madrid | iStock

L'AVE Barcelona-Madrid celebra 12 anys. Amb més de 40 milions de viatgers que s'han desplaçat en el punt a punt entre una capital i l'altra, l'alta velocitat espanyola ha crescut un 3,7% en el darrer any amb un total de 4,4 milions de clients transportats, segons informa Renfe.

El primer any complet que l'AVE va funcionar, va transportar 2,3 milions de viatgers. Avui, pràcticament s'ha duplicat el número de clients en aquesta relació. De fet, l'any abans de l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona, el 2008, només 760.000 persones feien aquest trajecte, una xifra que s'ha multiplicat per sis en l'actualitat.

Mentrestant, Renfe posarà en servei el 6 d'abril de 2020 el seu nou AVE low cost, l'AVLO, que lluirà color morat. La companyia pren així la davantera als operadors que entraran a competir amb l'empresa pública quan a la fi de 2020 es liberalitzi el transport de viatgers amb tren AVE.

Més informació
AVLO, l'AVE 'low cost' arriba el 6 d'abril
Dues empreses més competeixen per l'AVE privat
Renfe entra amb alta velocitat a França
Avui et destaquem
El més llegit