Banc Sabadell, entitat de referència en finançament d'energies renovables

L'entitat ha reforçat la seva posició a través de Sinia Renovables i el programa Sabadell Compromís Sostenible

Seu corporativa del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | Europa Press Seu corporativa del Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès | Europa Press

Tal com va subratllar al seu parlament Xavier Comerma, director general adjunt de l'entitat i Director Territorial de Catalunya, per a Banc Sabadell el finançament d'aquest tipus d'operacions tenen una gran importància. En primer lloc, perquè a través d'elles el banc contribueix a facilitar la transició de les empresas cap a una economia descarbonitzada i sostenible. I en segon lloc, perquè aquestes inversions "generen llocs de treball estables i de qualitat, i contribueixen a impulsar l'economia dels territoris en els quals es realitzen". Des de l'any passat, i a través de Sabadell Compromís Sostenible, són una part essencial de l'estratègia corporativa. En aquest sentit, durant 2022, l'entitat va posar a la disposició de les empreses 15.000 milions d'euros d'inversió en projectes de transició sostenible, més del doble que el 2021, i s'ha compromès a arribar als 65.000 milions d'euros el 2025.

Sinia Renovables, punta de llança de Banc Sabadell en el camp de les energies sostenibles

En el cas del parc del Perelló, la inversió es va materialitzar a través de Sinia Renovables, la divisió especialitzada en inversions en energies renovables i sostenibilitat, mitjançant la qual es dóna suport als clients en els seus projectes durant les fases de desenvolupament i construcció. A més de projectes d'energia eòlica, també es financen, entre altres, projectes fotovoltaics i de biometà. Durant els últims anys ha posat el seu focus, encara més, en tots aquells projectes que puguin contribuir al finançament energètic de les empreses.

Pioner en el finançament d'energies renovables

Banc Sabadell va ser pioner finançant projectes d'energies renovables a Espanya. Mitjançant Sinia Renovables, Banc Sabadell va ser també pioner a oferir solucions per aportar fons propis quan eren necessaris. A través de Sinia Renovables es dirigeixen especialment a petits i mitjos promotors de projectes renovables que desitgin accelerar el seu creixement.

Actualment estan presents, a més d'Espanya, a Mèxic, Perú i Xile. En línia amb el compromís del grup amb l'Agenda de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, des de Sinia Renovables es cobreixen, entre altres, els següents objectius:

  • Augment de la proporció de les energies renovables
  • Gestió ecològica de les deixalles
  • Inversió en sectors de gran valor afegit
  • Augment de la contribució de la indústria a l'ocupació
  • Reconversió de les indústries perquè siguin sostenibles
  • Creixement de les PIMES
  • Millora de la qualitat de l'aire a les ciutats

Què és Sinia Renovables?

Sinia Renovables, situada al BS Capital (àrea de private equity de Banc Sabadell), és el braç inversor en energies renovables i negocis sostenibles. Inverteixen en capital, préstecs subordinats i préstecs construcció, sent totes elles solucions compatibles amb el finançament sènior. A més, aporten el know how d'un equip amb més de 20 anys d'experiència en el sector renovable i en inversió. Després de prop de 25 anys, en Sinia Renovables continuen amb el mateix esperit: estar al costat dels empresaris del sector d'energies renovables i la sostenibilitat. Ajuden promotors a fer realitat els seus projectes. Acompanyen clients per aconseguir conjuntament l'èxit en els seus projectes d'energies renovables i sostenibilitat, aconseguint el ready to build i la seva engegada. El més important per a un promotor és centrar-se en el desenvolupament de la seva cartera de projectes. Per aquesta raó, aporten solucions integrals fins a l'entrada en funcionament dels projectes.

 

Més informació
El Banc Sabadell reforça la xarxa d'oficines
El Banc Sabadell veu el 2023 com "punt d'inflexió" pels tipus d'interès
El Banc Sabadell incrementa un 61% el seu benefici
Avui et destaquem
El més llegit