Banc Sabadell ven la seva plataforma de gestió hotelera

The Blackstone Group compra HI Partners per 630 milions d’euros i l'entitat financera obté una plusvalua de 55 milions d'euros

Oficina del Banc Sabadell Oficina del Banc Sabadell

El Banc Sabadell ha venut la totalitat del capital de HI Partners, la seva plataforma de gestió hotelera, a Halley Holdoc, entitat controlada per fons assessorats per filials de The Blackstone Group, per 630,73 milions d’euros, segons ha informat l’entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Tot i així, la xifra definitiva del preu pot variar en funció d’ajustos no rellevants i de l’obtenció de la perceptiva autorització per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Amb aquesta operació, el Sabadell aconseguirà una plusvàlua neta de 55 milions d’euros en els seus resultats i generarà 22 punts bàsics de capital de nivell 1 ordinari (CET1) en la seva posició de capital regulatori a 31 de desembre de 2017.

En la darrera presentació de resultats, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha explicat que el banc analitzava diverses alternatives estratègiques per HI Partners, com treure-la a borsa o a la venda.

HI Partners està formada per uns 14 hotels de categoria superior, que sumen un total de 3.700 habitacions. 

Més informació
Banc Sabadell escull Alacant com a nova seu
El Sabadell espera un 2017 amb beneficis de 800 MEUR
Banc Sabadell tanca la venda de la seva filial minorista als EUA
Avui et destaquem
El més llegit