Banc Sabadell completa la venda de la seva gestora i es reforça amb 349 MEUR

El banc tanca la seva aliança estratègica amb Amundi

La seu del Banc Sabadell a Barcelona | EP La seu del Banc Sabadell a Barcelona | EP

Banc Sabadell ha tancat l'aliança estratègica amb Amundi, que implica la venda del 100% de la seva gestora per un import de 430 milions d'euros, una operació amb la qual l'entitat reforça la seva solvència amb 349 milions d'euros en plusvàlues. Les plusvàlues que genera desfer-se d'aquest actiu reforçaran la posició de capital de Banc Sabadell i contribuirà a la ràtio CET 1 fully loaded amb 43 punts bàsics.

No obstant això, en aquest moment es reconeixeran 293 milions d'euros en plusvàlues, mentre que els 56 milions d'euros restants, corresponent a 7 punts bàsics de CET1 fully-loaded, estan subjectes a determinades garanties vigents al llarg del període de l'acord de distribució, per la qual cosa afloraran proporcionalment durant els propers 10 anys.

A més, és possible que es rebin fins a 30 milions d'euros addicionals a les 430 milions del total de l'import de l'operació, pagables el 2024 i subjectes als rendiments futurs i als actius sota gestió que mantingui Sabadell Asset Management (AM) de clients del banc. L'acord de venda de Sabadell AM, que inclou la gestora de Sabadell Luxemburg i exclou Sabadell Urquijo Gestió -els seus actius seran transferits al banc-, va ser anunciat el passat mes de gener i ha estat ara quan ha rebut les autoritzacions regulatòries pertinents.

Més info: Banquers indignats per la fama

Al seu torn, l'aliança estratègica subscrita amb Amundi suposa la distribució de productes d'aquesta companyia a través de la xarxa comercial de Banc Sabadell a Espanya. No obstant això, Sabadell AM i Amundi seran dues entitats independents per preservar l'operativa actual dels fons d'inversió i plans de pensions de cada entitat, que no patiran canvis.

D'aquesta forma, no implica cap canvi en els fons d'inversió o plans de pensions existents. Al contrari, permetrà als clients del banc accedir a noves oportunitats d'inversió i a una gamma més àmplia de productes. Per al Banc Sabadell, l'objectiu de la transacció és impulsar la seva oferta i accedir a les solucions i eines d'Amundi, augmentant a més el seu compromís amb la inversió socialment responsable en incloure productes en matèria de sostenibilitat, temes socials i govern corporatiu.

Així mateix, li proporciona accés a l'experiència d'Amundi en la prestació de serveis a xarxes comercials i millora l'escala, la qual cosa proporciona estalvis i disminueix les necessitats d'inversió, a més que potencia les capacitats digitals de Banc Sabadell en aquest segment i li permet "concentrar-se plenament en la captació de clients i en la gestió de les relacions amb els mateixos".

Pel seu costat, Amundi es beneficia amb aquesta adquisició de la forta implantació territorial de Banc Sabadell a través de les seves oficines i reforça significativament la seva posició a Espanya, un important mercat d'estalvi a Europa, desplegant les seves capacitats en el vell Continent a través de xarxes minoristes.

Més informació
Banc Sabadell acorda el pla de desescalada amb els sindicats
Kymatio capta 725.000 euros del Banc Sabadell i JME Ventures
Avui et destaquem
El més llegit