La japonesa Bandai Namco estableix una empresa de videojocs a Barcelona

La multinacional japonesa ha desenvolupat jocs com PAC-MAN, Tekken o Dragon Ball Z

La japonesa Bandai Namco s'estableix a Barcelona | Cedida La japonesa Bandai Namco s'estableix a Barcelona | Cedida

El grup japonès Bandai Namco Entertainment, especialitzat en la creació i comercialització de videojocs, ha triat Barcelona per establir-hi una nova empresa dedicada al desenvolupament de videojocs per al mòbil i a la comercialització de la seva activitat al mercat occidental. Una nova inversió que ha comptat amb el suport d'Acció segons s'ha fet públic en un comunicat. 

Segons el CEO de Bandai Namco Entertainment a Europa, Naoki Katashima, “obrir una empresa diferent dedicada al nostre desenvolupament mòbil per al mercat occidental ens permet reaccionar millor a les tendències del mercat i crear un contingut de més qualitat, més ràpidament”.

Katashima: "Barcelona és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d’atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil”

En aquest sentit, també s'ha detallat que l’empresa ha triat Barcelona perquè “és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d’atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil”.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que “la inversió de Bandai Namco posa de manifest el compromís de les empreses japoneses amb Catalunya on ja hi ha més de 254 empreses establertes, tal com hem pogut veure durant la missió institucional a aquest país asiàtic organitzada la setmana passada”.

Més info: El Govern, Barcelona i el Barça impulsen la captació d’inversió japonesa

“Catalunya té sempre la porta oberta al talent, i això es demostra especialment en sectors tan innovadors com els dels videojocs i la indústria mòbil”, ha afegit.

Sota el nom Bandai Namco Mobile, la nova empresa començarà a operar completament a Barcelona a principis del 2020. El grup japonès és conegut per haver desenvolupat videojocs com PAC-MAN, Tekken o Dragon Ball Z. Amb seu a Tòquio, el grup Bandai Namco agrupa 88 empreses i compta globalment amb més de 8.300 treballadors a tot el món.

Més info: Rakuten medita instal·lar la seva seu europea a Barcelona

Segons dades de l’ICEC, el sector dels videojocs a Catalunya actualment engloba 140 empreses que facturen de manera agrupada 364 milions d’euros i donen feina a prop de 3.000 treballadors.

Més informació
Barcelona Activa s'endú tres startups al Japó
Avui et destaquem
El més llegit