L'Institut d'Estudis Financers impulsa la Barcelona Finance School

El futur centre representa una inversió de 475.000 euros i preveu captar uns 100 alumnes durant el primer any

Imatge conjunta de Josep Soler i Ferran Teixas | Cedida Imatge conjunta de Josep Soler i Ferran Teixas | Cedida

A principis del curs 2023-2024, la Barcelona Finance School entrarà en funcionament amb la voluntat d’oferir una formació especialitzada en finances. Sota el paraigua de l’Institut d’Estudis Financers, el projecte compta amb una inversió de 475.000 euros i preveu captar un centenar d’alumnes durant el primer any. “Encara hem de viure canvis més importants dels que hem viscut i cal estar preparats”, apunta Josep Soler, president del consell assessor de l’IEF, per descriure les raons per les quals s’ha impulsat aquesta nova iniciativa educativa. 

El programa de màsters, postgraus i cursos d’especialització prioritza el coneixement en àmbits com l’economia circular, les finances sostenibles, la banca privada o la tecnologia aplicada a les finances. En un principi, l’ensenyament serà presencial, sense descartar la possibilitat d’establir modalitats mixtes en un futur. S'ha de tenir en compte que també s'adapta el pla d'estudis a formació específica per cicles formatius de les empreses, sigui per incrementar les capacitats dels treballadors i treballadores o bé retenir el talent. 

“La nostra missió no és estrictament acadèmica, ens mou crear un impacte professional”, explica Ferran Teixas, director general de la Barcelona Finance School i l’Institut d’Estudis Financers. La metodologia serà pràctica i adaptable als interessos de l'alumnat, d’aquí que el 95% del professorat procedeix del món professional, ja sigui de nova contractació o bé de l’òrbita de l’IEF. Teixas insisteix que el centre funcionarà a partir de tres pilars: capacitat per aprendre i formar-se de manera continua (learnability), formació enfocada a obtenir resultats dins de l’activitat professional (ocupability) i internacionalització de l’escola sense oblidar la singularitat de Barcelona (glocality). 

Imagen de las instalaciones del Institut d'Estudis Financers | Cedida
Imatge de les instal·lacions de l'Institut d'Estudis Financers | Cedida

L’Estat i Amèrica Llatina, principals mercats de captació 

Els responsables de la Barcelona Finance School situen gran part dels futurs estudiants a Catalunya, la resta de l’Estat i Amèrica Llatina. Per aquesta raó, en un primer moment, la formació s’oferirà en castellà i en un futur, l’anglès guanyarà protagonisme. “Això no va en detriment que el professorat i l’alumnat, durant les tutories i altres moments, puguin utilitzar el català”, puntualitza Teixas. 

El cost dels estudis oscil·la entre els 10.000 i 12.000 euros, en funció de la previsió amb la qual es formalitza la inscripció al centre. Sense deixar aquest àmbit, la BEF ha creat un programa de beques repartit en quatre categories: Junior, excel·lència, creixement (enfocat a professionals de pimes i emprenedors) i dones. 

La Frankfurt School of Finance & Management és un dels exemples a seguir, des de Barcelona, per desenvolupar el centre. En paral·lel al programa educatiu, la missió de la  Barcelona Finance School “és desenvolupar un projecte de país i no pas empresarial”. 

Més informació
Josep Soler, director de l’Institut d’Estudis Financers: “No tot està abocat al desastre”
El desencant torna a les finances
Els grans bruixots de les finances: Dalio, Buffet, Fink, Bogle i Soros
Avui et destaquem
El més llegit