BBConstrumat 2019 aplega les empreses líders del sector

Edificis totalment sostenibles, robòtica, impressió 3D, nous materials i altres avenços del sector centraran la 21a edició de l'esdeveniment

Imatge d'una edició anterior del BBConstrumat
Imatge d'una edició anterior del BBConstrumat

BBConstrumat 2019 comptarà, en la seva 21a edició, amb la presència de firmes líders de tots els sectors que integren la cadena de valor de la construcció. El saló tindrà lloc entre el 14 i el 17 de maig al recinte de Gran Via i confirma el seu creixement, sostingut amb l’experimentat pel sector als últims anys. I és que, a més de comptar amb 405 expositors i més de 1.000 marques representades, BBConstrumat ocuparà 14.889 metres quadrats nets, un increment del 8%. Entre les empreses participants, es troben Aislux, Basf, Blindbox, Ciments Molins, Cosentino, Durmi, Hager, Jung, Knauf, Kömmerling, Layher, Marcegaglia, Plataforma Passivhaus, Pladur, Roca, Sika, Simon, Sorigué i Strugal, entre altres.

Més info: BBConstrumat creix un 30% en espai i acull 100 expositors més

Ana Vallés, presidenta de BBConstrumat i del grup Sorigué, afirma que “el nostre saló és el principal referent per a un sector que, en aquests moments, és una vegada més un motor de la nostra economia i, com a tal, assenyala la innovació, la digitalització i la connectivitat com les claus per a un creixement sostenible”.

Sostenibilitat, clau de futur

Així, BBConstrumat presentarà Sustainable Solutions, una iniciativa de les empreses Evowall i Arquima que construiran dos edificis residencials de 90 metres quadrats, que responen als criteris d’eficiència energètica del concepte PassivHaus, en mostrar tots els elements que necessita una casa per a ser completament sostenible.

En aquesta mateixa línia, el saló fa una passa endavant en el foment de l’economia circular i la sostenibilitat. Així, i amb la col·laboració de la consultora Lavola, s’ha llançat el programa Zero Impact per tal de minimitzar els residus generats durant la seva celebració amb iniciatives com reduir el plàstic d’un sol ús, utilitzar fusta amb el segell del Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC) o donar els aliments que no s’hagin consumit a l'ONG Nutrició Sense Fronteres.

A més, l’arquitecte Josep Ferrando és l’encarregat de dissenyar els espais comuns en un projecte d’arquitectura efímera en què prima la reutilització dels materials com grans bigues que s’estan emprant en la construcció del temple de la Sagrada Família.

Últimes tendències i startups

L’oferta de BBConstrumat es vertebrarà al voltant de quatre grans espais temàtics: Future Arena, Industry Arena, Talks Arena i Meetings Arena. El Future Arena, l’espai de la innovació disruptiva del saló, presentarà en 2.000 metres quadrats els projectes més transformadors, sent l’únic certamen sectorial europeu que ho fa.

Entre aquests projectes, destaquen Co-working Robots de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), dos braços de robot que construiran components arquitectònics en una demostració en viu; Kubik i Digital Twin de Tecnalia, un model dinàmic i virtual de l’estructura física a través de Big Data; una experiència immersiva i remota d’edificis construïts a través de realitat augmentada de l’Institut Europeu de Disseny (IED) a Espanya; Phi del Strelka Institute de Moscou, una plataforma per distribuir energia renovable en barris residencials; o els tres que presenta el MIT nord-americà.

Així mateix, hi haurà una zona de startups, el Startup Village, en el qual destaquen Biprocel, que ha creat un nou material biotecnològic a partir de residus de cel·luloses; Civigner, un software per dissenyar i gestionar infraestructures civils en un entorn web i 3D; o Saalg Geomechanics, un programa per tal de monitorar els processos de construcció d’una obra.

Negoci, internacionalització i coneixement

El Meetings Arena, la zona destinada al networking i a les relacions comercials, acollirà el primer congrés Interior Lovers, unes jornades de trobades de professionals del disseny d’interiors des de la visió d’àmbits com el retail (comerç), el contract (hotels) o les oficines. En el marc de les relacions internacionals, BBConstrumat comptarà amb un programa de visitants internacionals de països com Argentina, Xile, Colòmbia, Israel, Mèxic o el Perú, que acudiran al certamen amb l’objectiu d’adquirir productes o arribar a acords comercials amb els expositors.

Noves àrees per a professionals

El saló comptarà amb una zona de serveis professionals (The Professional Spot), una iniciativa pionera als esdeveniments firals de la construcció, on els despatxos d’arquitectura, enginyeria i interiorisme podran oferir els seus serveis i mostrar els seus projectes tant a visitants com a expositors.

També disposarà d’un espai (The BIM Spot), coordinat per l’ITeC, en què es divulgaran els nous models de gestió del treball com la tecnologia BIM, la filosofia LEAN o els contractes col·laboratius IPD, basats en les noves tecnologies i en l’increment de la col·laboració entre professionals.

BBConstrumat completarà la seva edició de 2019 amb els Premis BBConstrumat i amb activitats com, per exemple, un workshop organitzat per la Comissió Europea per tal de fomentar l’eficiència energètica al sector de la construcció, una jornada per donar a conèixer el projecte Women can build de la Unión Europea per incrementar la presència femenina, a través de la formació, a la construcció o un Job Market Place organitzat per Barcelona Activa per a professionals a la recerca d'ocupació.

Més Informació
El BBConstrumat construirà innovant 2.000 metres quadrats
BBConstrumat abordarà la renovació urbana a Barcelona
"El BBConstrumat vol ser una cita on el sector es reconegui"
Avui et destaquem
Comentaris