El BBConstrumat creix un 34% en expositors i arriba fins als 50.000 visitants

Un total de 422 expositors i 1.000 marques participen en la 21a edició del congrés, que té com a tema principal la sostenibilitat

El BBConstrumat creix un 34% en expositors i arriba fins als 50.000 visitants
El BBConstrumat creix un 34% en expositors i arriba fins als 50.000 visitants

La 21a edició de Barcelona Building Construmat, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, ​​ha tancat les portes després de quatre dies d'intensa activitat havent consolidat la seva aposta per la sostenibilitat i la innovació com a principals eixos temàtics, segons un comunicat de l'organització. En aquest sentit, el mateix disseny del saló, amb iniciatives de residu zero, ha volgut mostrar el camí que està seguint el sector per contribuir a l'equilibri mediambiental.

Més info: BBConstrumat creix un 30% en espai i acull 100 expositors més

Ana Vallés, presidenta de Sorigué i de BBConstrumat, ha manifestat que “els visitants d'aquesta edició han pogut constatar les múltiples innovacions que, en matèria de sostenibilitat, economia circular i eficiència energètica, són ja una realitat i que el sector de la construcció està donant un pas decisiu en aquesta direcció”.

Així, BBConstrumat ha presentat Sustainable Solutions, una iniciativa en la qual s'han construït dues cases sota paràmetres d'eficiència energètica del concepte Passivhaus i que han estat un dels grans atractius del saló.

Pel que fa a la innovació, l'espai Future Arena ha presentat a 2.000 m2 iniciatives per acostar la R+D+i al sector de la construcció amb demostracions de braços robòtics o minirobots, entre altres eines. També 12 projectes emprenedors han participat en el Startup Village. A més, la digitalització, especialment la tecnologia BIM, ha despertat un gran interès entre els professionals a la zona The BIM Spot, que ha comptat amb la participació de 26 empreses.

D'altra banda, aquesta edició de BBConstrumat, que ha tingut lloc des del passat dimarts dia 14 al pavelló 2 del recinte de Gran Via, ha estat la de major creixement en els últims anys, amb un 34% més d'empreses expositores que a l’any 2017, arribant als 422 expositors i a les 1.000 marques representades, i superant les 54.000 visites de professionals amb elevat poder de decisió i compra, ha assegurat l'organització en el comunicat enviat als mitjans.

El saló ha fomentat tot tipus de contactes de negoci. Així, a The Professional Spot s'han donat cita 30 despatxos d'arquitectura i enginyeria i al Meetings Arena s'han dut a terme més de 150 reunions B2B i s'ha produït la visita de delegacions institucionals de països com Àustria, Bèlgica, Holanda, Luxemburg (Benelux), Xile, Xina, Cuba, Iraq, Iran, Itàlia, Oman, el Pakistan o Tailàndia i amb les càmeres de construcció de països llatinoamericans com Equador o El Salvador, així com amb representants de la Federació Europea de cambres de la construcció, entre altres activitats.

Més Informació
Tanca el Construmat de l'inici de la recuperació
L'emprenedoria entra al Construmat
El BBConstrumat construirà innovant 2.000 metres quadrats
Avui et destaquem
Comentaris