El BBVA ven el seu negoci immobiliari per 4.000 MEUR

L’entitat financera crea una societat conjunta amb Cerberus després de quedar-se amb la menor exposició immobiliària dins del sector

El BBVA, l'entitat a qui l'Ajuntament deu més diners FOTO: Arxiu El BBVA, l'entitat a qui l'Ajuntament deu més diners FOTO: Arxiu

El BBVA vendrà a Cerberus el 80% del seu negoci immobiliari per un preu d’uns 4.000 milions d’euros, segons ha anunciat aquest dimecres l’entitat. En concret, l’entitat presidida per Francisco González ha arribat a un acord amb una filial de Cerberus Capital Management (Cerberus) per crear una societat conjunta de negoci immobiliari a Espanya.

El negoci contemplat en l’acord està format per uns 78.000 actius immobiliaris amb un valor brut comptable d’aproximadament 13.000 milions d’euros i pels actius i treballadors necessaris per a la gestió del negoci. En total, s’ha valorat el conjunt del negoci en uns 5.000 milions d’euros.

Aquesta decisió s’emmarca en l’estratègia del BBVA de centrar-se en el seu negoci principal, el bancari, després de quedar-se amb la menor exposició immobiliària dins del sector. El conseller delegat del BBVA, Carlos Torres Vila, ha destacat que aquesta operació és “summament important” perquè redueix de manera “molt significativa” l’exposició del grup a una activitat aliena al seu negoci principal i li permet reforçar el procés de transformació.

Segons el BBVA, l’impacte d’aquesta operació en el compte de resultats no serà significatiu, mentre que la ràtio CET1 fully loaded es preveu que sigui lleugerament positiu. Els impactes definitius es podran determinar un cop es tanqui l’operació, prevista per la segona meitat del 2018. 

Més informació
El BBVA acorda vendre per 1.850 MEUR la seva filial xilena
El BBVA aconsegueix en nou mesos el benefici del 2016
Android Pay arriba a Espanya de la mà del BBVA
Avui et destaquem
El més llegit