Bel&Bel, de la deixalleria al món

Seients amb trossos de 'vespes' o sofàs amb parts de cotxes Seat 600, algunes de les exclusives peces amb material reutilitzat de l'empresa de Viladecans

Carles Bel i Jesús Bel han portat a la màxima expressió la reutilització i el reciclatge. Han convertit en autèntiques obres d'art, originals i exclusives materials que no tenien cap ús i que acabaven a la deixalleria. Tots dos es van conèixer quan estudiaven Batxillerat Artístic i posteriorment, quan es van llicenciar en Belles Arts, es van associar per crear Bel & Bel i per treballar plegats i fer de les seves creacions la seva forma de vida.

Més a fora que a casa
Carles Bel comenta que "fem servir materials de desballestadors i deixalleries per crear artesanalment objectes innovadors i funcionals amb uns acabats de molta qualitat". Seients amb trossos de motos Vespa o sofàs creats amb parts de cotxes Seat 600 són algunes de les creacions originals que els han portat a tenir ressò internacional. "Venem més a fora que a Espanya" reconeix Carles Bel.

Al mercat espanyol, els principals clients d'aquesta empresa de Viladecans són productores de televisió, com ara El Terrat, o companyies de teatre que fan servir les seves creacions com a decorats. A la resta del món on exporten els seus productes es fan servir com a elements de decoracions per a cases, negocis o despatxos. "A fora el nostre públic objectiu és algú que busca una cosa original", explica Bel.

L'èxit de la nostàlgia
L'empresa va començar a funcionar de manera professional l'any 2010 i està formada pels dos artistes, que reconeixen que la base del seu èxit està en la nostàlgia. "Fem servir elements coneguts, com ara les vespes o els Seat 600, uns elements que han tingut molt d'èxit, que les persones recorden amb nostàlgia. És un pas a favor nostre", diu Carles Bel.

Un altre dels elements que assenyala aquest emprenedor com a positiu és l'èxit que l'empresa té a la xarxa, encara que és també un dels aspectes a millorar. "Hem de saber explicar més bé el nostre producte perquè de vegades passem més temps explicant el que fem que no pas mantenint contacte amb els clients", diu Bel, que reconeix que Bel & Bel necessita reforçar la seva imatge i donar el salt a les xarxes socials.

Disseny en format tauleta
El darrer projecte d'aquests emprenedors és el disseny de taules interactives multitàctils de gran format, utilitzades en museus, fires i locals de restauració o lleure. La iniciativa la tira endavant Bel & Bel juntament amb l'empresa Digali X, dedicada al desenvolupament de tauletes. Digali X s'ha especialitzat en l'àmbit del multitouch, la capacitat d'un hardware de reconèixer la presència de dos o més punts de contacte en una superfície. El director executiu de l'empresa, Toni Mayorgas, manté que les pantalles estan obsoletes i amb aquest projecte pretén donar un salt endavant marcat per la originalitat.

Avui et destaquem
El més llegit