El crèdit i l'estalvi disparen el benefici de Sabadell fins als 370 MEUR

L'entitat tanca el tercer trimestre amb un augment del 82,4% en els guanys respecte del mateix període de 2020

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González Bueno | EP El conseller delegat de Banc Sabadell, César González Bueno | EP

El Grup Banc Sabadell ha tancat el mes de setembre amb un benefici net de 370 milions d'euros. Durant els tres primers trimestres de 2021, l'entitat registra un increment interanual en els seus guanys d'un 82,4%. El benefici ex TSB arriba fins als 288 milions d'euros respecte dels 358 de 2020, tot i que aquesta dada incloïa la plusvàlua neta extraordinària de la venda de Sabadell Asset Management per 293 MEUR. El marge recurrent també presenta un creixement important, de fins al 12% en termes interanuals.

Sabadell ha registrat uns ingressos totals de 3.633 milions d'euros, un augment del 2,5% respecte dels nou primers mesos de 2020. Pel que fa al marge d'ingressos, la dada anual arriba fins als 2.563 MEUR, un augment del 0,7% en comparació amb l'exercici anterior especialment impulsat pels bons resultats del tercer trimestre. Les comissions netes, per la seva banda, arriben fins als 1.070 milions d'euros, un creixement del 7% provocat per les comissions de serveis i dels fons d'inversió.

L'estalvi ha estat una de les claus principals del bon resultat de Sabadell. Els costos recurrents de l'entitat s'han reduït prop d'un 3% en comparació amb l'any 2020. Entre la reducció de costos i l'aplicació de l'ERO acordat amb els sindicats, que forma part de la segona fase del pla d'eficiència del banc, Sabadell ha assolit uns estalvis d'uns 130 milions d'euros.

La producció hipotecària, ja superior als nivells previs a la pandèmia, també ha estat un factor rellevant en els resultats de l'entitat. El crèdit viu de Sabadell tanca el tercer trimestre de l'any amb un saldo de 152.438 milions d'euros. El bon comportament de les hipoteques a l'Estat espanyol i la bona dinàmica del crèdit comercial de les empreses han provocat un creixement de la inversió del 5,9%. Les hipoteques en concret registren un augment del 33% durant els tres primers trimestres, fins als 1.372 MEUR, i les gestionades per TSB al Regne Unit han suposat una xifra de prop de 2.200 milions d'euros, un creixement del 19%.

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, apunta que "els resultats del tercer trimestre estan en línia amb els objectius del pla estratègic de transformació" de l'entitat, tot valorant el "creixement de l'activitat comercial i la bona evolució de TSB". Per la seva banda, el director financer del banc, Leopoldo Alvear, destaca la satisfacció amb "l'evolució de tots els epígrafs del compte de resultats".

Més informació
Banc Sabadell llança la quarta edició de BStartup Health
Banc Sabadell inicia un nou ERO
Avui et destaquem
El més llegit