Els beneficis d'Almirall cauen un 41% per la pandèmia

La farmacèutica guanya 57,1 milions d'euros entre gener i setembre, amb una reducció dels ingressos totals d'un 9%

Imatge d'arxiu de la seu d'Almirall a Barcelona | ACN Imatge d'arxiu de la seu d'Almirall a Barcelona | ACN

El benefici net d'Almirall ha caigut un 41% entre el gener i el setembre en comparació al mateix període de l'any passat. La farmacèutica ha guanyat 57,1 milions d'euros, amb un impacte que atribueixen a la pandèmia de la covid-19. Malgrat tot, la companyia manté les estimacions financeres per a aquest exercici.

Tot i que el coronavirus ha impactat negativament en els resultats, la companyia ha volgut destacar la "resiliència" del negoci i manté les estimacions financeres per a aquest 2020. Segons les dades publicades, la farmacèutica catalana ha generat uns ingressos totals de 621,6 milions d'euros, un 9% menys respecte al mateix període de l'exercici anterior. Per altra banda, el benefici brut d'explotació (ebitda) ha caigut un 19,8% interanual, fins als 189,6 milions.

De cara al tancament de l'exercici, la companyia estima que les vendes netes registraran un descens d'un sol dígit (de baix a mitjà) i que l'ebitda se situarà entre els 230 i els 250 milions. Els resultats dels primers nou mesos de l'any arriben el mateix dia que l'empresa ha anunciat el nomenament de Carlos Gallardo Piqué, el fill de Jorge Gallardo (president de la farmacèutica), com a nou vicepresident de la companyia.

Més info: El conseller delegat d'Almirall deixa la farmacèutica

A través d'un comunicat, l'empresa ha volgut destacar que aquest moviment "demostra el compromís de la família amb el futur d'Almirall" i suposa un pas més perquè "la tercera generació de la família assumeixi un rol més significatiu dins el consell d'administració". Almirall detalla que la incorporació al consell d'administració forma part d'un pla que es va iniciar fa més de dos anys, després d'avaluar possibles candidats. Durant els últims anys, el fill de Jorge Gallardo havia agafat noves responsabilitats en diferents comitès clau, i actualment forma part del comitè de pipeline (cartera de productes) i és president del comitè directiu digital.

Carlos Gallardo va començar la seva carrera a la farmacèutica estatunidenca Pfizer abans d'incorporar-se a Almirall. A Pfizer, Gallardo va ocupar diversos càrrecs fins que va abandonar la firma l'any 2013, quan era director general al Regne Unit i Irlanda. Per altra banda, el directiu va fundar CG Health Ventures, un vehicle que inverteix en empreses de salut digital.

Màster en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Gallardo també té un MBA de la Graduate School of Business de la Universitat de Stanford. Pel president d'Almirall, Jorge Gallardo, "Carlos representa la determinació de la tercera generació de la família" i "personifica el continuat suport i compromís de la família Gallardo amb Almirall". 

Més informació
Almirall retalla un 31% el seu benefici per la covid-19
Almirall entra per Mediaset a l'Ibex 35
Avui et destaquem
El més llegit