Bic i TerraCycle juntes pel reciclatge i l'economia circular

Les empreses recullen maquinetes d'afeitar per tot el territori peninsular espanyol i les reciclen per convertir-les en matèria primera per a fer saboneres

Bic i Terracycle transformen el reciclatge de les maquinetes d'afeitar | iStock Bic i Terracycle transformen el reciclatge de les maquinetes d'afeitar | iStock

La marca de papereria, encenedors i maquinetes d'afeitar Bic i TerraCycle, la companyia de gestió de residus difícils de reciclar han posat en marxa el primer programa gratuït a Espanya de reciclatge per a donar una segona vida a les maquinetes d'afaitar. A través del Programa de reciclatge BIC de Maquinetes d'afeitar les empreses recullen maquinetes per tot el territori peninsular espanyol, sigui quina sigui la marca i tant si són recarregables com d'un sol ús. Un cop recollides, les peces se separen i reciclen per a convertir-se en matèria primera per a fer saboneres o altres articles de bany. Per la seva banda, les maquinetes es fonen en lingots per a la seva reutilització en la indústria metal·lúrgica.

"Estem molt orgullosos de llançar juntament amb TerraCycle aquest nou programa de recollida i reciclatge de maquinetes d'afaitar. Fa 10 anys que vam iniciar la nostra col·laboració llançant el primer programa de recollida i reciclatge de material d'escriptura amb el qual, fins ara, hem aconseguit reciclar diverses tonelades de material d'escriptura a Espanya i donar-los una nova vida com a mobiliari d'exterior que, al seu torn, és de nou reciclable", ha explicat Pedro Domingos, director general de BIC Iberia.

Per la seva banda, TerraCycle ofereix un sistema de punts de recollida públics i geolocalitzats per a què qualsevol persona pugui dipositar les maquinetes d'afaitar per a reciclar. A més, s'anima a residències d'estudiants, associacions, empreses i negocis a formar part de la xarxa de recollidors públics. A més, per a promoure la implicació dels recol·lectors, i a partir dels 2 kgs recollits, el programa els recompensa amb punts TerraCycle per a cada kg recollit. Aquests punts TerraCycle es converteixen en donacions econòmiques per a la organització benèfica escollida per cada recol·lector. 

Més informació
La transició a l'economia circular és "urgent"
Avui et destaquem
El més llegit