Big Data Congress: la terminologia de les dades massives

Barcelona celebra el Big Data Congress del 4 al 5 d'octubre

El 4 i 5 d'octubre té lloc a Barcelona el Big Data Congress, un esdeveniment que aplega professionals, proveïdors i empreses amb l'interès de desenvolupar projectes en l'àmbit de les dades massives.

Dades massives és la proposta catalana per a referir-se a l'anglès big data: és un conjunt de dades que pel seu volum, la seva naturalesa i la velocitat a què han de ser processades ultrapassen la capacitat dels sistemes informàtics habituals. Normalment són dades experimentals, observacionals o generades de manera automàtica.

En l'era digital la quantitat de dades que s'han de gestionar és cada vegada més gran, més heterogènia i més valuosa. Per tant, es plantegen els reptes de la sistematització, l'emmagatzematge, la reutilització i l'obertura a la societat. A més, les dades massives representen una oportunitat de negoci per a les empreses i una oportunitat de millora en la prestació de serveis per a l'Administració.

Al Cercaterm trobareu altres termes relacionats amb aquest àmbit, com ara dades obertes, govern obert, governança, mineria de dades, clúster, informàtica en núvol, analítica web, monitoratge, visualització, privacitat, emprenedoria, etc.

Us recordem també que el TERMCAT ofereix la consulta de diccionaris com ara la Terminologia i fraseologia dels productes informàtics, la Terminologia del comerç electrònic, la Terminologia bàsica dels dispositius mòbils o la Terminologia bàsica de les xarxes socials.
Avui et destaquem
El més llegit