CA | ES

Bizbarcelona obre les portes amb un 30% més d'acreditacions

El saló de l'emprenedor concentra tots els agents econòmics que es necessiten per muntar un nou negoci empresarial

Els palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona a Montjuïc acullen la sisena edició del Bizbarcelona. Les portes d'aquest saló s'han obert aquest dimecres amb una presència molt rellevant de gent jove en busca de solucions per muntar el seu negoci o empresa.

Aquest any es preveu que sigui molt millor que l'any passat i de moment el nombre d'acreditacions s'ha incrementat un 30% en relació amb l'any passat, segons ha informat Aleix Planas, director d'aquest saló. Els emprenedors consultats han destacat la gran avantatge que suposa venir al BIZ perquè en un mati es pot parlar amb tots els agents implicats en el procés de creació d'una empresa en comptes de les setmanes que es necessitarien fora del saló.

La Fira de Bizbarcelona és una dels salons que organitza Fira de Barcelona que acull a més visitants joves en busca d'assessorament, contactes i finançament per muntar el seu negoci o per fer-lo créixer.

Jaume Freixa, després de visitar l'estand que l'Institut Català de Financés (ICF) té a Bizbarcelona, explica a l'ACN que en una hora ha pogut parlar amb tres entitats diferents per buscar finançament. ''El que m'hagués portat diversos dies'' aquí s'ha pogut fer en mig mati, explica aquest emprenedor que vol crear una empresa de serveis del món d'Internet.

Tot i això, Bizbarcelona no només és una fira per a gent jove. Aleix Planas, director del saló explica a l'ACN que és una fira amb molts joves però que també és atractiva per a persones de més de 50 anys que o bé s'han quedat sense feina i estan estudiant muntar el seu propi negoci o també gent gran que ha estat acomiadada amb una indemnització que busca informació de negocis de franquícies. ''És un públic molt heterogeni'', assegura Planas.

Una d'aquestes persones grans és Miquel Figini, de 61 anys, que mentre fa cua en l'espai d'assessorament de l'economia social, explica que ha vingut a BIZ a buscar assessorament per constituir una cooperativa de treball. L'objectiu de Figini es posar en marxa el primer viver de persones que elaborin vi des de casa seva. ''Igual que hi ha gent que fa la seva cervesa a casa també pot haver persones que elaborin un vi de qualitat des de casa'', explica Figini.

El director del saló destaca que en definitiva Bizbarcelona és una fidel fotografia d'una realitat on hi ha gent joves que no troba feina amb una lata taxa d'atur i gent de més de 45 anys sense feina que porta a l'atur més de dos anys.

Planas assegura que aquest perfil de visitant jove o persona gran troba a BIZ conferències d'experts per motivar-se, diferents fórmules de finançament i contactes amb emprenedors. En definitiva, diu, un espai ple de relacions imprescindibles per construir una nova empresa o fer-la créixer.

Aquest any, a més, BIZ incorpora com a novetat l'espai de l'economia social, la fórmula d'empreses com les cooperatives i les societats anònimes laborals, on donen prioritat als capital humà per sobre del capital financer, que només passa a ser una eina més per construir una empresa, explica Planas.

El saló Bizbarcelona mantindrà les portes obertes entre aquest dimecres i fins divendres, entre els 9h3 del mati i les 19h de la tarda. Durant aquest dies hi haurà més de 200 conferències, participaran més de 350 ponents, 85 expositors i 19 activitat de networking o relacions entre emprenedors.

El preu de l'entrada és de 12 euros per Internet, 15 euros si es compra a la taquilla de la plaça Espanya i 1 euro pels aturats acreditats.

El saló ha estat inaugurat aquest dimecres per l'alcaldessa Ada Colau, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
Avui et destaquem
El més llegit