CA | ES

La brioixeria de Mercadona canvia de mans

La firma manxega Cerealto Siro ven la planta valenciana de Navarrés a la malaguenya Dulmatesa un mes després de desprendre's de la fàbrica de Paterna

La producció de magdalenes es queda en mans de Dulmatesa | iStock La producció de magdalenes es queda en mans de Dulmatesa | iStock

Canvi de mans en la producció de les magdalenes d'Hacendado. A poc a poc la manxega Cerealto Siro, multinacional de l'alimentació amb seu a Venta de Baños (Palència) i interproveïdora de Mercadona, s'allunya de territori valencià amb una doble operació que s'ha acabat de tancar aquest dimarts. Tal com ha anunciat l'empresa en un comunicat, ha completat la comercialització de part del negoci de brioixeria amb un preacord de venda amb Dulmatesa per la seua fàbrica valenciana de Navarrés, operació "subjecta a due diligence", apunten.

L'empresa no ha donat dades de la compravenda però assegura que amb aquesta transacció "compleix amb el compromís de trobar compradors especialistes per als quals aquestes categories estan en el core de la seua estratègia i amb la capacitat de fer créixer aquests negocis i a les persones que treballen en ells". Tanmateix, en el catàleg de producció de Dulmatesa figuren les magdalenes de iogurt, xocolata o les tradicionals que avui dia podem trobar en els lineals del supermercat valencià i que es produeixen en la seua fàbrica de El Espinar, Segòvia.  A més, és empresa comercialitzadora de la cordovesa Productos López, que fabrica i distribueix productes de pastisseria, rebosteria i brioixeria amb tradició familiar des de 1920. 

Cerealto Siro s'ha després recentment també de la planta de Paterna (València)

Juntament amb la de Navarrés, Cerealto Siro s'ha després recentment també de la planta de Paterna (València), on fabricava el pa de motlle i la brioixeria salada per a Mercadona sota la seua marca blanca, la coneguda Hacendado. El passat 1 d'octubre, Cerealto Siro anunciava que el comprador és Bakery Iberian Investments, filial de Grupo Bimbo.

Més operacions de venda

Amb el preacord anunciat dimarts, la multinacional també traspassa la planta de producció de pa ubicada a Antequera (Màlaga) a la italiana Morato Pane, segon operador de pa en el mercat italià amb més de 50 anys d'experiència.

Més info: Pastisart compra una fàbrica al proveïdor de brioixeria de Mercadona

Actualment, Cerealto Siro presenta una facturació consolidada de més de 600 milions d'euros, compta actualment amb un equip de més de 5.000 persones i una producció superior a 400.000 tones anuals, en 17 centres de producció situats a Espanya, Portugal, Itàlia, el Regne Unit i Mèxic, a més d'un equip local en els EUA.

Avui et destaquem
El més llegit