BStartup i Barcelona Health Hub treballaran junts per la innovació en salut

Un acord signat entre BHH i Banc Sabadell busca organitzar activitats d'investigació, donar suport a startups i oferir formació

BStartup i Barcelona Health Hub treballaran junts per la innovació en salut BStartup i Barcelona Health Hub treballaran junts per la innovació en salut

BStartup, el programa del Sabadell de suport a joves companyies innovadores i tecnològiques, signa un conveni de col·laboració amb Barcelona Health Hub, la primera associació tecnològica de la ciutat que uneix centres d'innovació en salut digital. L'acord entre les dues entitats busca impulsar la innovació en el ram de la salut a través del desenvolupament conjunt de diferents activitats d'investigació, col·laboració amb startups i formació.

Més info: BStartup invertirà en empreses emergents de salut

Xavier Comerma, sotsdirector general del Banc Sabadell i director de la territorial de Catalunya, valora positivament l'acord i assegura que la seva voluntat és "crear les millors sinergies amb el sector de la salut de Barcelona en benefici dels emprenedors i de l'economia del coneixement". D'altra banda, Yolanda Pérez, directora de BStartup, opina que els acords d'aquest tipus "són clau per al programa de BStartup, que ha apostat fort pels emprenedors en salut i per la valorització de projectes d'hospitals i centres d'investigació espanyols, que sovint són de primer nivell mundial".

BStartup Health, un programa dedicat a startups de salut

BStartup va llançar el juny de l'any passat BStartup Health, un programa dirigit a projectes de salut en fases pre-seed i seed, on la inversió va dirigida fonamentalment a validar la tecnologia i el negoci. A finals de juliol del 2019, s'obrirà la II Convocatòria BStartup Health amb l'objectiu de seleccionar tres noves startups de salut que rebran 100.000 euros d'inversió cadascuna.

L'aposta de Banc Sabadell per la inversió en el sector de la salut es reforça també amb la recent creació del fons Sabadell Asabys Health Innovation Fund que realitza inversions en primeres etapes en les àrees Biotech, Medtech, Digital Health i Serveis Innovadors. D'altra banda, el Grup Banc Sabadell es va posicionar com a inversor de referència en Ysios BioFund II Innvierte, i amb l'assignació addicional de recursos per realitzar coinversions directes juntament amb aquest mateix fons a Espanya.

En aquest entorn, cal citar que la Fundació Banc Sabadell atorga des de l'any 2006 el premi a la Recerca Biomèdica, amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència de persones joves amb una important trajectòria en el camp de la investigació biomèdica i de les ciències de la salut, que destaquen en la seva especialitat per la seva capacitat d'innovació

Per tant, el Grup Banc Sabadell reforça la seva posició com a agent tractor destacat en el sector de la salut donant suport a la recerca a través de la Fundació Banc Sabadell i la seva transferència al mercat a través de la inversió de BStartup Health, el fons Sabadell Asabys i Ysios Capital .

Sobre Barcelona Health Hub

BHH és una entitat sense ànim de lucre que va ser fundada el 2018 per tal de la qual és accelerar la transformació en salut digital, fomentant la interacció entre startups, corporacions sanitàries i inversors. L'objectiu de l'organització és convertir-se en centre de referència internacional en medicina digital, atraient innovació i talent.

Amb menys d'un any de trajectòria, l'Associació compta amb més de 90 membres associats (startups, corporates, hospitals, universitats, institucions sanitàries i inversors), tant nacionals com internacionals, els quals gaudeixen i participen regularment d'esdeveniments de salut digital i activitats de networking.

Més informació
BStartup assoleix els 200 milions d’euros en crèdits a startups
Neix el Barcelona Health Hub
Cirurgia econòmica per millorar l'estat de la salut
Avui et destaquem
El més llegit