CaixaBank i CEOE acorden una nova línia de finançament de 40.000 milions

Les dues parts volen donar una "resposta eficaç" a les necessitats de finançament de les empreses i ajudar a impulsar projectes en matèria de sostenibilitat

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, al moment de la firma | Cedida El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la CEOE, Antonio Garamendi, al moment de la firma | Cedida

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, han renovat el seu acord de col·laboració, amb l'objectiu de donar suport al creixement i la modernització de les empreses espanyoles. Aquest acord estableix una línia de finançament de fins a 40.000 milions d'euros (un 14% més que l'any passat), destinada a proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de finançament de les empreses, ajudant-les a expandir-se en mercats nacionals i internacionals i a desenvolupar projectes innovadors i sostenibles.

Ambdues entitats, conscients dels "enormes reptes" en matèria ambiental i energètica que afronta la societat actual, i l'important paper que juga el sector empresarial, han convingut donar prioritat al finançament de projectes que impliquin millores en el terreny de la sostenibilitat. A través d'aquesta signatura, s'acorda també promocionar la formació professional dual, amb l'objectiu d'incrementar el valor social de l'ocupabilitat, especialment entre els joves, i millorar la competitivitat i transformació del sistema econòmic i social.

Durant la signatura de l'acord, el president de CaixaBank, Goirigolzarri, ha assenyalat que "les empreses i els empresaris són un valor fonamental en la nostra societat perquè amb la seva iniciativa, visió i assumpció de riscos són capaços de canviar les regles del joc. Són els veritables creadors de llocs de treball i, per tant, de riquesa i benestar social, i contribueixen de manera decisiva a millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans. A més, la iniciativa privada jugarà un paper clau a l'hora d'enfrontar-nos a reptes tan importants com la revolució digital o la transició climàtica”.

Per la seva banda, Garamendi, president de la CEOE, ha subratllat el valor d'un acord que es reedita des de fa ja nou anys i que facilita que les empreses puguin accedir, de forma àgil, al finançament necessari per enfortir-se i créixer en un mercat cada vegada més competitiu. "Resulta clau que el nostre teixit productiu compti amb recursos per fer front a desafiaments que ja estan aquí, com el de la sostenibilitat, on la competitivitat de les nostres empreses i la transició energètica han d'anar de bracet", ha afegit. Garamendi ha volgut també destacar el paper de CaixaBank i del conjunt del sistema bancari espanyol, "essencial per a la vida de l'economia, en general, i, en especial, del teixit empresarial".

Més informació
CaixaBank Research veu un creixement "notable i dinàmic" de l'economia i revisarà previsions
PWM reconeix CaixaBank com la millor entitat de banca privada digital d'Europa el 2024
CaixaBank guanya 1.005 milions fins al març, un 17,5% més
Avui et destaquem
El més llegit