Caixabank bat un nou rècord en finançament sostenible

L'entitat tanca 52 operacions en el que portem de 2020 per un valor de 12.000 milions d'euros

Caixabank i Siemens Gamesa van signar al febrer el primer factoring sostenible a Espanya | Cedida Caixabank i Siemens Gamesa van signar al febrer el primer factoring sostenible a Espanya | Cedida

Caixabank ha tancat durant aquest any 52 operacions de finançament sostenible, per valor de 12.000 milions d'euros. Segons informen en un comunicat, la xifra suposa un rècord per al banc en aquesta àrea d'activitat, amb un augment d'un 79% en préstecs i productes transaccionals i del 63% en emissions de bons, respecte al mateix període de l'any anterior.

Segons el rànquing de Refinitiv, a tancament del tercer trimestre del 2020, Caixabank se situa com el quart banc europeu en ESG & Green Lending. El seu àmbit d'activitat se centra fonamentalment a Europa, amb operacions formalitzades en cinc països i també en el continent americà.

Una part rellevant del finançament sostenible el 2020 s'ha formalitzat sota el format de préstecs sostenibles (ESG-Linked), que vinculen el tipus d'interès del finançament a objectius sostenibles (KPIs o Ratings ESG). En aquesta categoria, s'han tancat 23 operacions, per valor de 2.034 milions d'euros. Entre elles, destaquen el préstec sindicat sostenible de Naturgy, una de les operacions de major volum d'aquest any, o el sindicat de Ferrer, que es va convertir en el primer préstec sostenible a Espanya en el sector farmacèutic. En ambdues transaccions, Caixabank ha actuat com a agent de sostenibilitat i estructurador. També són remarcables les primeres operacions sostenibles amb aval ICO a Espanya, com els finançaments d'El Corte Inglés i Intermas.

D'altra banda, l'entitat ha fet durant els nou primers mesos de l'any 15 préstecs verds per valor de 750 milions d'euros. Els préstecs verds es caracteritzen per finançar projectes amb un impacte positiu directe en matèria mediambiental. Dins aquesta categoria, s'inclou l'operació que es va formalitzar el març passat amb Aigües Industrials de Tarragona, que va suposar el primer Project Finance Verd per a una planta de tractament d'aigua. I també el finançament concedit l'agost a un nou centre logístic operat per Amazon, que compta amb la certificació sostenible Breeam.

Més informació
El negoci verd de CaixaBank
Nova convocatòria de La Caixa de suport a projectes socials
Avui et destaquem
El més llegit