Gortazar i Gual de CaixaBank
Gortazar i Gual de CaixaBank

I CaixaBank, cap a València

L'entitat argumenta que el canvi es fa "amb l'objectiu de salvaguardar plenament la seguretat jurídica"

El consell d'administració de CaixaBank ha decidit aquest divendres per unanimitat traslladar la seu social de Barcelona a València, davant "la situació política i social a Catalunya ". En un comunicat, l'entitat argumenta que és "prioritat de tota entitat financera la protecció dels seus clients, accionistes i treballadors" i assegura que la decisió s'ha pres "amb l'objectiu de salvaguardar plenament la seguretat jurídica" per garantir l'exercici de la seva activitat.

Per això el consell d'administració es tornarà a reunir tan bon punt es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, aquest dissabte, el decret aprovat aquest divendres pel Govern espanyol per poder agilitzar el trasllat de seus socials fora de Catalunya.

Amb la decisió de Caixa Bank, el trasllat de seu social d'empreses i entitats financeres, de Catalunya cap a altres punts de l'Estat, ha estat un degoteig constant al llarg dels darrers dies com a resposta a la situació política a Catalunya. Aquesta setmana, al voltant d'una desena d'entitats ja han fet efectiu el canvi o s'ho estan plantejant. A més de CaixaBank i Gas Natural o el Sabadell, altres empreses, com Eurona, Oryzon, Dogi, Banco Mediolanum, Arquia Blanca o Service Point Solutions també han decidit prendre aquesta mesura davant la possibilitat que hi hagi una declaració d'independència a Catalunya la setmana vinent.

D'altra banda, grans empreses com Freixenet i Catalana Occident també estan valorant la possibilitat d'un trasllat de la seva seu social.

Missatge de calma del Govern

Arran la situació, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha lamentat el degoteig d'empreses que han traslladat la seva seu social a altres punts de l'Estat els darrers dies i ha assegurat que no hi ha "cap motiu per preocupar-se per la seguretat jurídica de Catalunya ni en el curt, ni mig, ni llarg termini". En una atenció als mitjans aquest divendres al vespre després de reunir-se amb sindicats CCOO i UGT i les patronals PIMEC i CECOT a la seu de la conselleria, Vila ha volgut fer una crida a la "serenitat" i a la "tranquil·litat". A la trobada han assistit els secretaris generals d'UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, respectivament; el president de CECOT, Antoni Abad i el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete.

Més informació
L’endemà de la decisió del Sabadell
Per què marxen els bancs
Banc Sabadell escull Alacant com a nova seu
Avui et destaquem
El més llegit