La Cambra de Barcelona crea el Consell de Conselleres per canviar “la cultura patriarcal"

La iniciativa de l’Observatori Dona, Empresa i Economia compta amb una vintena de dones de diversos àmbits professionals

Les integrants del Consell de Conselleres de l'ODEE de la Cambra | ACN Les integrants del Consell de Conselleres de l'ODEE de la Cambra | ACN

L’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona (ODEE) ha aprovat la creació del Consell de Conselleres amb la finalitat de modificar “la cultura empresarial patriarcal”. Es tracta d’un fòrum de debat, participació i proposta de dones empresàries que persegueix canviar cap a un model “més col·laboratiu, inclusiu i feminista i promoure nous estils de lideratge”. La iniciativa també pretén aportar estudis i anàlisis, “i crear xarxes i sinergies adequades”. El consell el formen 23 dones de diferents àmbits professionals i l’encapçala la presidenta de l’ODEE, Marta Angerri, i s’ha elegit presidenta d’honor Anna Mercadé. També en forma part la directora de l’ODEE, Carme Poveda.

D’altra banda, la vicepresidenta segona de la Cambra, i directora corporativa de Font Packaging Group, Martina Font, i la membre del comitè executiu de la corporació, Emma Gumbert, les han designat vicepresidentes. També figuren al Consell de Consellers la directora executiva de Barcelona Global, Mercè Conesa; la fundadora i directora d’Igualando, Mar Gaya; la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué; la directora del diari Ara, Esther Vera, i la propietària i directora executiva de Roman, Silvia Alsina.

També hi ha Meritxell Bautista, presidenta executiva de Manix Capital, Sara Berbel, presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, Raquel Carrasco, directora general de Veolia Serveis Catalunya i Balears, Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Sara de las Heras, responsable de Compliance, Gestió de Riscos i Control Intern de Seat i Cupra a SEAT, Elena Foguet, directora de Negoci de Value Retail Spain, Cristina Gallach, alta funcionària de la UE en excedència, Marta Macias, sòcia fundadora i directora executiva de Coop4equality Projectes d’innovació social, Begoña Mundó, vicepresidenta i directora executiva del Grup Tema Litoclean. Les altres membres són Esther Nin, directora d’Assessoria Jurídica Internacional del Banc Sabadell, Marta Rodríguez, directora d’Organització, Persones i Cultura a Mercabarna, Emma Rué, directora general de Daleph, Montse Serra, directora general de Serveis i Solucions d’HP per Europa del sud, Orient Mitjà i Àfrica a HP Inc i Juliana Vilert, directora de Persones i Organització a Barcelona de Serveis Municipals (BSM)

L’impuls d’aquest projecte suposa una “nova etapa” per a l’ODEE amb la voluntat de “continuar sent un referent en l’anàlisi de l’avenç de la igualtat de gènere, creant i actualitzant indicadors a la realitat de la societat”. A la vegada, l’ODEE ha subratllat que seguirà “interpel·lant” administracions i empreses per “corregir les desigualtats, la bretxa salarial i el sostre de vidre” que impedeixen l’evolució professional de les dones.

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit