El show de la B-40, el via crucis de la connexió entre el Vallès i el Baix Llobregat

La Cambra de Terrassa lliura els seus premis en un acte reivindicatiu per la Ronda Vallès

Gala dels Premis Cambra de la Cambra de Terrassa del 2022 | Cambra Terrassa Gala dels Premis Cambra de la Cambra de Terrassa del 2022 | Cambra Terrassa

"Hem de fer quelcom perquè la B-40 s'acabi d'una vegada”. És la clara sentència del president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, durant l'entrega dels Premis Cambra. Olesa de Montserrat ha estat ser l'escenari de la cerimònia dels guardons amb la voluntat de mostrar la vinculació entre les comarques del Vallès i el Baix Llobregat i la necessitat de millorar la seva connexió. Una reivindicació plasmada en format teatral i televisiu i convertit en el Show de la B-40.

La B-40, o la Ronda Vallès o el Quart Cinturó, és la via que ha d'unir per carretera els dos indrets. Dècades d'incompliments i retards han esgotat la paciència dels agents econòmics del territori, que han decidit fer un nou clam en favor d'aquesta via. I amb missatge a la Generalitat, a qui han retret que les “picabaralles” al govern sobre aquesta obra. També al govern espanyol, responsable de l'obra i dels retards des dels anys 60. I als ajuntaments, que sovint han posat pals a les rodes.

“Hem trepitjat la lluna però hem estat incapaços d'acabar la B-40”

“Entre Terrassa, Sabadell i Castellar es mouen cada dia cent mil persones. A tots ens agradaria tenir un tren, però hem de ser clars amb les oportunitats, i ara en tenim una amb el traçat de la B-40”, ha emfatitzat el president de la Cambra durant els Premis. Una gala amb teatre i música per denunciar el “malson” de la B-40 i per posar de manifest les dècades d'espera. Fins i tot els romans, han escenificat irònicament, esperaven aquesta connexió. “Hem trepitjat la lluna però hem estat incapaços d'acabar la B-40”, s'ha ironitzat.

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha mostrat el seu optimisme amb què aquesta ocasió sigui la definitiva per fer realitat aquesta connexió viària. “No m'hi jugaria res”, però, ha reconegut, al mateix temps que ha posat en valor els vincles econòmics, i d'altres àmbits, entre Olesa i el Vallès.

Un optimisme que ha confirmat Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del govern espanyol, que ha assegurat que el tram entre Terrassa i Olesa estarà finalitzat el 2023. I ha emplaçat a l'administració catalana a definir com haurà de continuar la carretera entre Terrassa i Sabadell. “La continuïtat ha de ser una ronda”; ha sentenciat Ricard Font, secretari general de la Vicepresidència de la Generalitat, que ha demanat consens entre els municipis per acordar la infraestructura.

Els Premis Cambra

Més enllà de la reivindicació, la Cambra de Terrassa ha fet entrega dels Premis Cambra per reconèixer la tasca d'empreses i empresaris de la demarcació. Josep de C. Torrella ha estat reconegut amb el Premi Cambra al Lideratge Empresarial, reconeixent la trajectòria del president i fundador de Torrella Ingeniería-Arquitectura. 

Les altres empreses premiades han estat Biología y Filtración SL (Premi Cambra a la Innovació), European Flavours & Fragances (Premi a la Internacionalització) i Hercal Diggers (Premi a la Sostenibilitat). 

Avui et destaquem
El més llegit