Les cambres reclamen el suport del Govern en la crisi de matèries primeres

La comissió d'internacionalització acorda amb la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, crear sinergies en la internacionalització d'empreses

Reunió de la comissió d'internacionalització de les cambres catalanes amb la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina | Cedida Reunió de la comissió d'internacionalització de les cambres catalanes amb la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina | Cedida

La comissió d'internacionalització de les cambres de comerç catalanes s'han reunit amb la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina. Durant la trobada, que s'ha celebrat de manera telemàtica amb els representants de les 13 cambres, els organismes li han traslladat la preocupació per la manca de matèries primeres i han acordat un contacte permanent amb el Govern per impulsar la internacionalització d'empreses catalanes. 

El president de la comissió i de la Cambra de Sabadell, Ramon Alberich, ha estat l'encarregat d'introduir els temes que preocupen els ens. Els problemes de proveïment han marcat bona part de la reunió. Alberich ha traslladat a la consellera les greus conseqüències que es deriven d'aquestes dificultats, com els costos dels nòlits, la disponibilitat de vaixells, la manca de matèries primeres i de productes electrònics intermedis. "Es tradueix en una afectació del comerç internacional i interior, amb un increment de preus que es trasllada a la inflació, per sobre del 3%, així com també aturades intermitents en la producció en alguns sectors industrials. 

El Consell General de Cambres ha reclamat la implicació del Govern, així com establir un diàleg amb la Unió Europea per recuperar les capacitats productives. Un altre dels temes que s'han tractat a la trobada és la necessitat d'impulsar la internacionalització de les empreses catalanes.

De fet, s'ha acordat crear sinergies entre el Pla d'Internacionalització de les cambres i l'actuació del Govern per a projecció internacional de país. Finalment, Alberich ha expressat la preocupació de les cambres per l'enfocament de la proposició de llei de creació del Centre Català d'Empresa i Drets Humans. 

Més informació
Les cambres catalanes participen a la taula del Pacte Nacional
Les cambres reivindiquen més inversió en la innovació de la indústria
Avui et destaquem
El més llegit